Vakava sairaskohtaus muutti Suomen Gumball-tiimin suunnitelmat: Kova sokki!

Suomesta lähtee tänä vuonna Gumball 3000 -ralliin vain yksi autokunta. Kahden räppärin tähdittämä tiimi turvautui herraskaiseen ratkaisuun varmistaakseen turvallisen matkanteon

Mikael Gabriel ja Musta Barbaari lähtevät maailmanluokan roadtripille osallistuessaan sunnuntaina Tukholmasta starttaavaan Gumball 3000 -rallikisaan. Seitsemän päivän aikana autot ajetaan ensin Amsterdamiin, lennetetään sieltä Los Angelesiin ja päätepysäkki on Las Vegasissa.

Suomen tiimissä räppijäbien lisäksi on mukana Esko Seppänen sekä Timo "LeftFoot" Aalto. Alunperin jokaisella miehellä piti olla allaan oma menopeli, mutta hulppeasta suunnitelmasta jouduttiin luopumaan.

Vakava epilepsiakohtaus muutti kaiken

LeftFoot sai viime syksynä vakavan epilepsiakohtauksen ja joutui välittömästi ambulanssilla sairaalaan.

– Minut vietiin ensiavun kautta osastolle. Siellä sain toisen epilepsiakohtauksen, jota seurasi sydämen pysähtyminen. Olin todella onnekas; jos tuo sydänpysähdys olisi tullut kotona, en todennäköisesti nyt olisi tässä, kertoo LeftFoot MTV.fi:lle

Lääkäri antoi miehelle erittäin vahvan suosituksen olla ajamatta autoa, varsinkaan yhtään pidempiä siivuja. Koko rallikuvio piti miettiä täysin uusiksi.

– Olihan se kova shokki koko tiimille, pysäytti kaikki. Joku vitsillä heitti, että kulkeehan ne taksitkin. Ja mitä enemmän asiaa ajattelimme, niin sitä paremmalta ajatus tuntui, LeftFoot muistelee päätymistä erikoiseen ratkaisuun.

"Hatunnosto niille, jotka itse ajavat"

Takaiskusta huolimatta Suomi-tiimissä on tunnelma korkealla ennen kisaan lähtemistä. Poikkeuksellista rallissa on se, että arvostetumpi ja virallinen palkinto annetaan parhaalle hengennostattaja autokunnalle, eikä nopeimmalle ajokille 

– Fiilis tulee olemaan hyvä. Hatunnosto niille, jotka itse ajavat. Kun pelkkä 5000 kilometrin kyydissä istuminenkin on aika paukku, LeftFoot pohtii.

Tiettävästi kukaan ei aikaisemmin ole oivaltanut, että ralliin voi lähteä pelkkänä kyytiläisenä ja vaikka syyt suunnitelmien muuttumiseen vetivät vakavaksi, löytyy ratkaisusta todellista kilpailuhenkeäkin.

– Kyllä tässä on ainekset taksin kyydissä istumisen maailmanennätykseen, kohtauksista toipunut, mutta loppuelämäkseen lääkitykselle joutunut mies kertoo.

Pientä painetta menestykseen viihdyttämisen saralla, ennätystaksikyydin lisäksi pojilla on hyvästä syystä. Ralliin kolmesti osallistuneet Duudsonit voittivat tämän himoitun Spirit of the Gumball- palkinnon vuonna 2011.

Tässä Musta Barbaari esittelee auton, jolla hänen piti ralliin alunperin osallistua.

Musta Barbaari ajaa liikkuvalla kuntosalilla 3:14

Julkkiksia pursuava tapahtuma starttaa Tukholmassa sunnuntaina 24.5. kello 13:00 Suomen aikaa.  

MTV.fi on lähtöviivalla seuraamassa starttia, bongaamassa tähtiä ja raportoimassa maailman hulppeimmista ajopeleistä.  

Voit seurata tapahtumia sunnuntaina myös mtvviihde Instagram-tilillä sekä Facebookissa MTV Viihde -sivustolta!

Lue myös:

    Uusimmat