"Vain kaljarahaa" anonut mies kerännyt jo kaksi miljoonaa dollaria sairaille lapsille – mediamylläkässä myös varjopuolensa: "En ole lainkaan ylpeä"

1:54
Amerikkalainen Howard sai apua yllättävältä taholta, kun hänen korttinsa ei kelvannutkaan kaupan kassalla!

"Kaljarahakyltin" kanssa televisiossa vilahtanut Carson kertoi keränneensä lahjoituksia yli kahden miljoonan dollarin edestä. Julkisuudessa olo ei kuitenkaan ole ollut pelkkää iloa.

Carson King nousi julkisuuden valokeilaan, kun miehen vitsiksi tarkoitettu olutanomus vilahti televisiossa. Pian 24-vuotiaalle alkoi sataa rahalahjoituksia, jotka hän päätti lahjoittaa lastensairaalalle.

Kerännyt jo kaksi miljoonaa

Twitterissä Carson kertoo nyt keränneensä lahjoituksia yli kahden miljoonan dollarin edestä.

Carsonin "kaljakyltissä" mainittu olutmerkki sekä rahankeruuseen käytetty sovellus ovat luvanneet lahjoittaa yhtä paljon rahaa kuin Carson saa kerättyä. Summa on noussut nopeasti miljooniin miehen tempauksen kerättyä huomiota.

Carson kertoi myös vierailleensa lastensairaalassa, jolle on rahat luvannut.

– Oli kunnia tavata lapsia ja heidän perheitään, mies tviittasi.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Te todella muutatte asioita"

Carsonin toiminta on sulattanut sydämet ympäri maailmaa. Iowan kuvernööri Kim Reynolds ilmoitti, että 28. syyskuuta juhlitaan Carson Kingin päivää.

Carsonin rahalahjoituksen saava sairaala puolestaan kiitteli lahjoittajia Twitterissä ja kertoi, että rahoilla sairaiden lasten oloja voidaan parantaa.

– Te todella muutatte asioita lapsille ja perheille Iowassa ja ympäri maailman, tänään ja tulevaisuudessa, sairaala kiitteli.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Menneistä sanomisista kohu

Mies ehti ryvettyä myös pienimuotoisessa kohussa, kun tempauksesta artikkelia tehnyt The Des Moines Register -lehti löysi Carsonin taustoja tarkistaessaan hänen Twitter-tililtään kaksi rasistista vitsiä vuodelta 2012. Carson pyysi sanomisiaan anteeksi ja poisti tviitit.

– En ole lainkaan ylpeä näistä. Olen nolostunut ja häkeltynyt miettiessäni, mikä mielestäni oli hauskaa, kun olin 16-vuotias, Carson kommentoi.

Tviittien julkaiseminen sattui lopulta "omaan nilkkaan"

Kohu satutti lopulta myös The Des Moines Register -lehteä, kun kriitikot löysivät sen toimittajan sosiaalisen median tileiltä rasistista sisältöä. Lehti ilmoitti tutkivansa syytteitä. Kansa ihmetteli avoimesti, mitä seitsemän vuoden takaisilla tviiteillä oli tekemistä Carsonin nykyisen tempauksen kanssa.

– Jos aiotte jahdata (silloin) 16-vuotiasta, joka on kerännyt miljoonia sairaille, miksette siivoa ensin omaa pesäänne? lehden toimittajan rasistisista kommenteista vinkannut Erielle Davidsonkirjoittaa.

Sai toisen panimon taakseen

Vaikka Carson vaikuttaa saaneen kansalta nopeasti anteeksi, panimo Anheuser-Busch InBev ilmoitti kohun myötä katkaisevansa siteet Carsoniin, mutta lahjoittavansa silti lupaamansa rahat sairaalalle.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Toinen panimo, Geneseo Brewing Company, kuitenkin tuli Carsonin tueksi todeten, että ihmiset muuttuvat.

– Olemme todistaneet kasvuasi myöhempien sosiaalisen median sisältöjesi kautta ja hyväksymme anteeksipyyntösi. Uskomme, että epäitsekäs rahankeruusi lastensairaalalle on aidosti jalo teko, panimo totesi julkaisemassaan kirjeessä.

Panimo myös nimesi uuden oluensa "Iowan legendaksi" ja lupasi lahjoittaa erän myyntituloista osan lastensairaalalle. Olut myytiin loppuun heti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja