Putkimies ei ottanut vastaan sairaan 91-vuotiaan rahoja – nollan euron laskusta kiitosta: "Meidän pitää tehdä enemmän auttaaksemme ihmisiä, jotka tarvitsevat sitä eniten"

Tuntematon hyväntekijä maksoi miehen 300 euron laskun 1:54
Tämä mies sai yllättäen apua, kun tuntematon hyväntekijä maksoi miehen 300 euron laskun kassalla

Putkimiehen nollan euron lasku ihastuttaa netissä. Putkimiehenä toimiva James kirjoitti laskun oheen, ettei "missään olosuhteissa" veloita sairasta 91-vuotiasta.

James Anderson, 52, antoi asiakkaalleen nollan punnan laskun. Miestä kiitellään nyt sankarilliseksi, koska hän ei ottanut vastaan 91-vuotiaan eläkeläisen rahoja, kertoo Metro.

Laskutti pyöreän nollan

Putkimiehenä työskentelevä James pani aiemmin yritykseensä lapun luukulle perustaakseen voittoa tavoittelemattoman yrityksen, joka auttaa ihmisiä joko maksutta tai hyvin alhaiseen hintaan. Mies on tehnyt työtä muiden hyväksi jo vuodesta 2017.

James nousi yllättäen julkisuuden valokeilaan laskutettuaan 91-vuotiaalta leukemiapotilaalta nolla puntaa.

Asiakkaalle antamassaan laskussa James kirjoitti: "En missään olosuhteissa veloita tätä naista. Olemme tarjolla 24 tuntia vuorokaudessa, jotta voimme auttaa häntä ja pitää hänen olonsa mahdollisimman mukavana".

"Nollalaskun" saaneen naisen tytär Christine Rowlands jakoi laskun Facebookissa. Pian se lähti elämään omaa elämäänsä.

"Nollalasku" kerää kiitosta. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Meidän pitää tehdä enemmän auttaaksemme"

Kun miehen kuitista tuli somejulkkis, James itse yllättyi. Hän ei osannut odottaa positiivista huomiota. Mies kertoo perustaneensa yrityksensä, kun näki, miten toinen ammattilainen vedätti vanhaa asiakasta.

– Se sai minut ajattelemaan muita vanhoja ja haavoittuvia ihmisiä. Meidän pitää tehdä enemmän auttaaksemme ihmisiä, jotka tarvitsevat sitä eniten, James totesi CNN:lle.

Ottanut jopa velkaa auttaakseen

Jamesilla itsellään on hyväntekeväisyytensä vuoksi velkaa, mutta mies vakuuttaa tilanteen olevan hallinnassa.

– Moni läheinen ihminen on kysynyt, miksi velkaannutan itseni. Miksi teet tämän? Minulle velka on velkaa... Olisin mieluummin vähän rahaa velkaa jollekulle, jos se tarkoittaa, että toinen ihminen on elossa, onnellinen ja turvassa.

Mies haluaisi laajentaa yrityksensä palvelemaan ihmisiä läpi Englannin. Rahoitusta idealle ei vielä ole.

– En halua, että maamme vanhat ja vammautuneet ihmiset kuolevat tai kärsivät tänä päivänä kylmän kodin vuoksi tai siksi, ettei heillä ole rahaa korjata kuumavesisäiliötä. Niin ei pitäisi tapahtua, tällaisten tapausten lukumäärän pitäisi olla nolla. Se on niin yksinkertaista.


Kuvassa James. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lähteet: Metro, CNN

Lue myös:

    Uusimmat