SM-liigatähdestä levisi rajuja väkivaltaväitteitä – jatkaa nykyseurassaan, "asia loppuun käsitelty"

Jääkiekon SM-liigassa Lahden Pelicansia edustava Patrik Bartosak nousi kesäkuussa otsikoihin hyvin ikävissä merkeissä. Bartosakin isä kertoi poikansa hyökänneen hänen kimppuunsa ikävin seurauksin.

Väitetty välikohtaus tapahtui 4. kesäkuuta silminnäkijöiden edessä Tshekin Ostravassa, kun tshekkiläismaalivahdin Patrik Bartosakin isä Dusan Bartosak oli lapsenvahtina Patrikin luona. Dusan kertoi tshekkiläisen urheilusivuston iSport.cz:n haastattelussa, että oli torunut päihdeongelmien kanssa kamppailutta poikaansa.

Dusanin mukaan Patrik oli tarttunut häntä kurkusta, lähtenyt raahaamaan ja lyönyt hänet päin naapurin ovea. Dusanin mukaan hän oli välikohtauksen jälkeen työkyvytön.

Tapaus siirtyi virkavallan tutkittavaksi.

Bartosakilla oli jo entuudestaan perheväkivaltatuomio. Vuonna 2015 hän kuristi ja uhkaili tyttöystäväänsä Yhdysvalloissa. Bartosak edusti tuolloin NHL-seura Los Angeles Kingsia, joka erotti hänet tapauksen tultua julkisuuteen.

Vuonna 2019 Bartosak kärähti puolestaan rattijuopumuksesta kotimaassaan.

Bartosakin nykyinen Pelicans-sopimus kattaa tulevan kauden. Lahtelaisseuran johto ei halunnut vielä aiemmin kesällä kommentoida asiaa, koska se ei ollut käynyt keskusteluja maalivahtinsa kanssa.

Pelicansin urheilutoimenjohtajan Janne Laukkasen mukaan Bartosak on saapunut Suomeen, ja hän on liittynyt Pelicansin vahvuuteen.

– Tapaus on käyty perusteellisesti läpi pelaajan kanssa. Koska kyseessä on perhevälikohtaus, organisaatio ei voi enempää kommentoida. Asia on organisaatiossa loppuun käsitelty, ja sopimus jatkuu normaalisti, Laukkanen toteaa MTV Urheilulle.

Bartosak siirtyi Pelicansiin kesällä 2020. Hän aloitti viime kauden KHL:ssä, Amur Habarovskin riveissä. Sieltä tshekkitorjuja palasi loppukaudeksi Lahteen.

Bartosak on edustanut Tshekin maajoukkuetta kaksissa olympialaisissa ja yksissä MM-kisoissa.

Pelicansin urheilutoimenjohtajan Janne Laukkasen mukaan seura etsii yhä uusia pelaajia riveihinsä.

– Euroopan pelaajamarkkinat ovat olleet mielenkiintoiset. Kartoitamme edelleen mahdollisia vahvistuksia, Laukkanen huikkasi.

Lue myös:

    Uusimmat