Murhanyrityksestä syytetty huippujalkapalloilija pyrkii turvaan Venäjälle – kylmäävät puhelut puukotuksesta salaa nauhalle: "Olisin tappanut hänet"

Hollannin maajoukkueestakin tuttu jalkapalloilija Quincy Promes, jota syytetään murhanyrityksestä, hakee mediatietojen mukaan Venäjän kansallisuutta. 

Useat venäläismediat uutisoivat Promesin aikeista. Tietojen mukaan myös Promesin venäläisseura Spartak Moskova on ollut aloitteellinen asiassa. 

Hyökkäävän laitapelaajan roolissa viihtyvää Promesia, 30, epäillään murhanyrityksestä Hollannissa, ja asian käsittelyn pitäisi alkaa ensi maaliskuussa. Promesin epäillään puukottaneen serkkuaan perhejuhlien yhteydessä kesällä 2020.

Yksi mahdollisesti raskauttava todiste tapauksessa on Promesin isälleen soittama puhelu, josta jäi nauhoite järjestäytynyttä rikollisuutta koskevan tutkinnan yhteydessä. Puhelu soitettiin muutama tunti puukotuksen jälkeen, ja siinä Promes tiedustelee isältään, miksi hän suojeli puukotuksen kohteena ollutta henkilöä. 

– Miksi hyppäsit hänen eteensä? Pelastit hänen henkensä. Olisin tappanut hänet, ymmärräthän sen? Myös muita epäilyttäviä puheluita sukulaisilleen tehneen Promesin kerrotaan sanoneen.  

– Kukaan ei saa varastaa meiltä. En voinut itselleni mitään, Promes totesi nauhojen mukaan tädilleen hetkeä myöhemmin. 

Promesin epäillään myös olleen osallisena huumeiden salakuljetuksessa, rahanperussa ja kotiväkivallanteossa. Näitä syytöksiä ei olla kuitenkaan perkaamassa vielä ensi kevään istuinnoissa. 

Jos Promes saa Venäjän kansallisuuden, hän voisi asua maassa myös mahdollisen tuomionsa jälkeen, sillä Venäjä ei luovuta kansalaisiaan muihin maihin. 

Promes on pelannut Hollannin maajoukkueessa 50 ottelua, viimeksi EM-kisoissa kesällä 2021. Seurajoukkuetasolla hän on edustanut myös muun muassa Ajaxia ja Sevillaa.  

Lähteet: at5.nl, goal.com

Lue myös:

    Uusimmat