Järkyttävää kuvaa Yhdysvaltoja piinaavista hurjista tornadoista: "Siat kävelevät ihmettelemässä, mitä heidän kodilleen tapahtui"

1:31
Tornadojen tuhoja kuvataan CNN:n videojutussa.

Tulvivia katuja, suljettuja kouluja ja katkenneita sähkökaapeleita. Tornadot ovat piinanneet Yhdysvaltoja toukokuussa, ja viime päivinä sää on ollut erityisen raju Yhdysvaltojen etelä- ja keskiosissa.

– Siat kävelevät ympäriinsä ihmettelemässä, mitä heidän kodilleen tapahtui, kertoo Yhdysvaltojen Oklahoman Greer Countyn pelastustoimen johtaja Glynadee Edwards Fox Newsille.

Edwardsin vastuulla olevassa Greer Countyssa tornado repi navetan lisäksi muitakin rakennuksia kappaleiksi maanantaina.

Samanlaisia raportteja saatiin muualtakin Oklahomasta. Osavaltion pohjoisosissa tornado runteli taloja, ja Oklahoma Cityn liepeillä niitä riehui peräti kaksi.

0:41
Tältä näyttävät Yhdysvaltoja piinaavat tornadot.

CNN:n mukaan maanantaina Oklahomassa, Texasissa, Missourissa ja Arkansasissa tuhojaan teki kaikkiaan 19 tornadoa. Rakennuksia ja autoja vahingoittui, mutta suoraan tornadoista johtuvista henkilövahingoista ei ole raportoitu.

Texasissa ja Oklahomassa yli 150 000 lasta jäivät maanantaina varotoimenpiteinä kotiin. Ainakin osa Oklahoman kouluista on suljettu myös sunnuntaina tulvivien katujen vuoksi.

Asuntovaunukylä jäi veden alle

CBS kertoo, että myrskyistä odotetaan Oklahoman pahimpia kahteen vuoteen. Tiistaina myrskyjen jälkimaininkien odotetaan vaikuttavan 50 miljoonan ihmisen elämään. Luvassa on muun muassa rakeita, rajuja tuulia ja äkkitulvia.

– Olemme saaneet tietoa tulvista ja vesipelastustehtävistä ympäri koillista Oklahomaa, kertoo osavaltion pelastustoimen tiedottaja Keli Cain CNN:lle.

0:40
Tällaista jälkeä Tornadot saivat aikaan.

Cainin mukaan ihmisille on järjestetty hätämajoitusta, ja esimerkiksi Washingtonin kunnan asuntovaunukylä on jäänyt veden alle. Pohjois-Oklahomassa kadut muuttuivat joiksi, ja paikallishallinto onkin kehottanut kuskeja pysymään poissa vedestä.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja