Mainos

Vaikuttaako Trumpin voitto turvallisuuteen? Asiantuntija: Euroopan toimet tärkeämpiä kuin koskaan

2:23

Itä-Euroopan Nato-maiden toiminnalla on tällä hetkellä suuri vaikutus Itämeren alueen turvallisuustilanteeseen, sanoo asiantuntija.

Eurooppakeskeisyys on tärkeämpää kuin koskaan aiemmin Donald Trumpin voitettua Yhdysvaltain presidentinvaalit, sanoo Aleksanteri-instituutin tutkija Hanna Smith.

Trump vihjaili vaalikampanjansa aikana, ettei Yhdysvallat välttämättä auttaisi Itä-Euroopan Nato-maita, jos niihin kohdistuisi turvallisuusuhkia. Nyt, kun Trump on valittu presidentiksi, Euroopan toimet vaikuttavat turvallisuustilanteeseen paljon.

– Itämeren alueen turvallisuuteen vaikuttaa, miten eurooppalaiset Nato-maat tulevat toimimaan, kun toisella puolella on Venäjä ja toisella Yhdysvallat, Smith toteaa Kymmenen uutisten haastattelussa.

Smith ei usko, että Trumpin voitto on voitto Venäjälle, vaikka sellaisiakin väitteitä on esitetty. Yhteyksiä Trumpin ja Putinin välillä on Smithin mukaan lähinnä konservatiivisissa arvoissa ja nationalismistsa – Syyrian, Kiinan ja Ukrainan kohdalla johtajilla on erimielisyyksiä.

– Erimielisyyksiä ja luottamuksen puutetta on Yhdysvaltain ja Venäjän välillä myös pintaa syvemmällä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.