Vaikka olisi kiire, älä sorru tähän – pienikin virhe television kuljetuksessa ja asennuksessa voi aiheuttaa peruuttamatonta vahinkoa

0:15

Uuden television kotiinkuljetuksessa kannattaa olla tarkkana, jotta ei vahingossa tee vahinkoa satojen eurojen hankinnalle. Kriittisimmät vaiheet television vahingoittumisen kannalta ovat kuljetus sekä asennus.

Yllä olevalla videolla: Miehen päähänpisto tavoitti viime lauantana ison osan suomalaisista tv-katsojista. Putouksen mainostauolla nähtiin automainos, joka herätti enemmän kysymyksiä kuin tarjosi vastauksia.

– Nykyaikaiset LCD-televisiot pystyy kuljettamaan pysty- tai vaaka-asennossa, kunhan television LCD-paneeli on aina asetettuna ylöspäin. Älä myöskään missään nimessä laita muita tavaroita televisiopaketin päälle, jotta siihen ei tule lisäpainetta, kertoo Gigantin myyntipäällikkö Johannes Päivänsalo MTV:lle.

Älä asenna yksin

Kotiin päästyä ei asennushommiin kannata ryhtyä yksin, sillä Päivänsalon mukaan valmistajat suosittelevatkin television asennuksessa aina kahta henkilöä.

– Erityisesti ison LCD-television ongelma on se, että asentaessa täytyy ottaa kiinni television reunoista. Itse LCD-paneeli ei ole kuin 2–3 mm paksu, joten jos sitä painaa sormella, voi paneeliin jäädä tummat jäljet eli se vaurioituu, Päivänsalo varoittaa.

Iso televisio vaurioituu helpommin

Asennus kannattaakin suorittaa siten, että toinen henkilö huolehtii television nostamisesta ja toinen hoitaa kiinnityksen jalustaan.

– Mitä isompi televisio on kyseessä, sitä herkemmäksi paneeli luonnollisesti tulee pinta-alan kasvaessa. Tuolloin pienikin paine saattaa muuttua vaaralliseksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.