Gigantti havaitsi muutoksen televisiokaupoilla: Näitä televisioita suomalaiset nyt himoitsevat – "Selkeä trendi"

0:15

Yhä useampaan suomalaiskotiin hankitaan yli 55-tuumainen televisio. Kaikille tämäkään ei riitä, sillä erityisesti superisot 75-tuumaiset televisiot nostavat nyt päätään markkinoilla, kertoo Gigantin myyntipäällikkö Johannes Päivänsalo.

Yllä olevalla videolla: Miehen päähänpisto tavoitti viime lauantana ison osan suomalaisista tv-katsojista. Putouksen mainostauolla nähtiin automainos, joka herätti enemmän kysymyksiä kuin tarjosi vastauksia.

– Kyllä on havaittu kaupassa, että halutaan yhä isompia televisioita. Se on nyt viimeisen vuoden aikana kehittynyt selkeä trendi, Johannes Päivänsalo kertoo MTV:n haastattelussa.

Päivänsalo arvioi, että kaikista myydyistä televisioista noin 40 prosenttia on yli 55-tuumaisia.

– 55- ja 60-tuumaiset televisiot ovat nyt suositumpia, mutta erityisesti tänä vuonna on alettu mennä superisoihin, 75-tuumaisiin televisioihin.

Hinnat laskeneet

Päivänsalon mukaan yksi syy kiinnostuksen kasvuun johtuu hintojen laskemisesta. Myyntipäällikkö kertoo, että suurempien televisioiden hinnat ovat laskeneet viimeisen vuoden aikana huomattavasti, jopa useita satoja euroja.

– Hintataso on tullut alaspäin. Jos ajatellaan perinteistä viikkoa, suurien televisioiden hinnat lähtevät 599 eurosta ylöspäin.

Suoratoistopalvelut suosiossa

Toisena syynä on myös suoratoistopalveluiden suosion huima lisääntyminen, monet haluavatkin nauttia viihteestä myös suuremmalta ruudulta.

– Suurin osa käyttää suoratoistopalveluita kuten Netflixiä. Sisältöä tulee enemmän kuin koskaan ja palveluiden kuvanlaatu on parantunut kuluneiden vuosien aikana.

Kuluttajat haluavat premiumia

Televisiokaupoilla halutaan nykyään myös yhä enemmän premium-televisioita, sillä kuluttajat haluavat panostaa esimerkiksi kuvanlaatuun ja äänentoistoon, toteaa Päivänsalo.

– Paljon on kuluttajia, jotka ovat kiinnostuneet ostamaan premium-malleja, joissa on sitten enemmän ominaisuuksia. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja