"Vaikea käydä kaupassa, kun siellä on rivi pelikoneita" – peliongelmat monimutkaistuneet, kytköksissä myös pikavippeihin

7:56
Huomenta Suomessa keskustellaan eri tavoista päästä eroon rahaongelmasta.

Peliongelmat ovat monimutkaistuneet, kun pelaaminen on helppoa myös internetin kautta. Peliongelmaiset tarvitsevat tänä päivänä monimuotoisempia keinoja pelaamattomuuden tukemisessa.

Sosiaali- ja terveysministeriön erityisasiantuntijan Mari Pajulan  mukaan lisää erilaisia toimenpiteitä tarvitaan, jotta tietoa peliongelmasta ja eri toimenpiteiden vaikutuksista saadaan.

– Pelaajan ja pelidatan hyödyntäminen siihen, miten voidaan tunnistaa riskikäyttäytymistä pelaajassa, on yksi keino, mainitsee Pajula.

Pajulan mukaan myös pikavipit ovat vahvasti kytköksissä peliongelmiin.

Rahapeliautomaatit keskeisessä asemassa ongelmaa

Uusi kansalaisaloite vaatii, että kaupoista, ravintoloista, kioskeista ja huoltoasemilta poistetaan rahapeliautomaatit. Peluurin yksikön päällikön Inka Silvennoisen mukaan Peluurin sivuilla keskustellaan päivittäin rahapeliautomaattien tuottamista ongelmista.

– Ne ovat hyvin keskeisessä roolissa asiakkaiden ongelmissa. Ne vaikeuttavat pelaamattomuutta ja aiheuttavat ahdistusta. On vaikeaa käydä esimerkiksi kaupassa, kun siellä on rivi pelikoneita ja mainontaa läsnä, toteaa Silvennoinen.   

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja