Vaihtoehtoisten hoitomuotojen ekspertti: Asiakkaani tuskin väärässä

Täydentävät hoitomuodot - kenelle, miksi ja milloin? 25:20

Vaihtoehtoisten hoitomuotojen asiantuntija Riitta Koskivirta kommentoi käyttämiinsä hoitoihin liitettyjä epäluuloja Studio55.fi-ohjelmassa.

Fysioterapeutiksi vuonna 1985 valmistunut Riitta Koskivirta kertoi lähetyksessä olevansa luontaishoitaja, vyöhyketerapeutti, shiatsu-terapeutti, shindo-kouluttaja ja ayurvedinen hoitaja. Lisäksi hänellä on takanaan muun muassa kolmevuotiset opinnot kiinalaisesta lääketieteestä, ja hän on kouluttautunut thai-hierojaksi.

Koskivirran mukaan se, että hän tarjoaa vaihtoehtoisia hoitomuotoja, ei tarkoita sitä, että hän olisi hylännyt perinteisen fysioterapian opit.

– Siellä (fysioterapiassa) on se realistinen rakenne, joka täytyy olla tuttu, jotta voi tietää, miten pitkälle sen polven voi taivuttaa, tai miten pitkälle se käsi nousee, sanoo Koskivirta.

Koskivirran mukaan hän miettii jokaisen ihmisen kohdalla erikseen, millaiset hoidot tämän asiakkaan kohdalla tepsivät.

– Erilaisille ihmisille omanlaisia hoitomuotoja. Minulla ei ole kyllä mitään ongelmaa, etten voisi sovittaa yhteen erilaisia tekniikoita.

Koskivirta ei välitä siitä, että jotkut ihmiset pitävät vaihtoehtoisia hoitomuotoja huijauksena.

– Erilaiset hoitomuodot ovat olleet olemassa todella pitkään. Nyt vaan on katsottu, että jotkut hoidot ovat virallisesti hyviä, ja jotkut hoidot huuhaata. Mutta sanoisinko, että ne minun 15 000 asiakasta ovat tuskin väärässä siinä, että he ovat saaneet apua omiin vaivoihinsa, sanoo Koskivirta.

Jutun otsikkoa on muutettu 23.6.2014 klo 9.36, sillä Koskivirta täsmensi myöhemmin Studio55.fille tarkoittaneensa 15 000 työtuntia asiakkaiden parissa, ei 15 000 asiakasta.

Mitä vyöhyketerapia tarkoittaa, ja mikä on kiinalaisen lääketieteen ydin? Millaisia liikkeitä thaihierontaan kuuluu? Katso Koskivirran haastattelu kokonaan!

Lue myös:

    Uusimmat