Mainos

Vaihdettu tuulilasi usein alkuperäistä huonompi – jopa merkkikorjaamoilla ongelmia laadun kanssa

Autoala teki kesällä tuulilasien vaihtotutkimuksen korjaamoilla. Työn laatu ei päätä huimannut.

Kaksi kolmasosaa tutkimukseen osallistuneista yrityksistä oli valtuutettuja merkkikorjaamoja. Loput olivat yleis- ja tuulilasikorjaamoja. 

Merkittävä tutkimuksessa havaittu ongelma oli lasien kiinnityksessä käytetyn liiman laatu. Tarkistuksissa havaittiin korjaamoiden käyttäneen myös alkuperäistä ohuempaa lasia.

Huomautettavaa löytyi erityisesti yleiskorjaamoissa, joissa jopa 40 prosenttia vaihdetuista tuulilaseista hylättiin tarkistuksessa. Ongelmia oli myös merkkikorjaamoilla, joissa noudatettiin valmistajan ohjeita.

Autoalan edustajat muistuttavat, että tuulilasi on auton korin kantava osa, minkä vuoksi on tärkeää käyttää alkuperäistä tai laadultaan vastaavaa tuulilasia. Niin ikään anturit, lämmitettävät lasit, sadetunnistin ja muut elektroniset laitteet vaativat tuulilasitöissä huolellisuutta.

Tutkimus tehtiin yhteistyössä A-Test & Consulting Oy:n, Autoalan keskusliiton, Autotuojat ry:n ja Saint-Gobain Autoverin kanssa. Vapaahtoiseen tutkimukseen osallistui noin 50 yritystä pääkaupunkiseudulla, Turussa, Tampereella ja Oulussa.

4:25

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.