Tiesitkö, että tuulilasin halkeama heikentää autosi rakennetta?

Autoalan Keskusliitto, Saint-Gobain Autover, Autoliitto ja Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi muistuttavat tuulilasin tärkeydestä auton turvallisuudelle.

Tuulilasi on autossa kantava rakenne, jota halkeamat merkittävästi heikentävät. Tuulilasiin on usein myös integroitu erilaista tekniikkaa, kuten antureita, sensoreita ja kameroita, joiden toimintaan pienetkin naarmut ja lovet lasin pinnassa saattavat vaikuttaa.

Huonot pyyhkijät ovat vaaraksi

Kura, lumi, suola, jää ja huurre lasissa pimentävät tehokkaasti näkymää tuulilasin läpi. Huonossa kunnossa olevat tuulilasinpyyhkijät naarmuttavat lasin pintaa. Naarmuinen tuulilasi muuttuu viistosti paistavassa auringossa pelkäksi heijastepinnaksi.

Hiihtolomaviikkojen aloitusviikonloppuina tarkistetaan ilmaiseksi autoilijoiden tuulilasien kuntoa heidän asioidessaan ABC-liikenneasemilla Lahdessa, Turussa, Nokialla ja Limingassa.

Tarkistuspaikkoja on kaikkiaan 5 ja tarkistuksen suorittavat Lahdessa Metropolian, Turussa Turun Ammattikorkeakoulun, Nokialla Tampereen Ammattikorkeakoulun autoalan opiskelijat ja Limingassa Oulun yliopiston koneinsinööriopiskelijat.

Lisäksi tarkistuksia tekevät Autoliiton tiepalvelumiehet ja hinauspalvelu. Tarkistuksen jälkeen kuluttaja saa tarkistuksesta tositteen, johon on merkitty havainnot tuulilasin kunnosta.

---

Osaatko vaihtaa kaistaa oikein?

Vinkit kaistanvaihtoon liittyvien riskien välttämiseen 2:02

Lue myös:

    Uusimmat