Väestörekisterikeskus paljasti vuoden 2012 suosituimmat nimet

Ella ja Onni olivat viime vuoden suosituimmat etunimet syntyneille lapsille. Vuonna 2011 suosikit olivat Sofia ja Elias.

Ella ja Onni ovat vuonna 2012 syntyneiden lasten suosituimmat etunimet. Ellan sai ensimmäiseksi nimekseen 466 tyttöä ja Onni annettiin etunimeksi 495 pojalle.

Ellan jälkeen suosituimmat tyttöjen ensimmäiset etunimet olivat viime vuonna Sofia, Emma, Aada ja Aino. Pojille useimmin annetut etunimet Onnin jälkeen olivat Elias, Eetu, Leo ja Aleksi.

Kaikista tyttöjen saamista nimistä viisi suosituinta olivat Maria, Sofia, Emilia, Olivia ja Amanda. Viisi suosituinta poikien nimeä olivat Juhani, Johannes, Mikael, Olavi ja Onni.

Ruotsinkielisten lasten etunimistä Ellen ja Emil suosituimmat

Ruotsinkielisten tyttöjen suosituin ensimmäinen etunimi oli Ellen. Poikien nimistä suosituin oli Emil. Ellenin sai nimekseen 42 tyttöä ja Emilin 36 poikaa.

Ellenin jälkeen suosituimmat tyttöjen etunimet olivat Ida, Emma, Julia ja Sofia. Pojille annettiin Emilin jälkeen ensimmäiseksi etunimeksi useimmin Benjamin, Oliver, Vincent ja Edvin. Ruotsinkielisten tyttöjen kaikista etunimistä viisi suosituinta olivat Maria, Sofia, Alice, Linnea ja Elisabeth. Pojilla taas viisi suosituinta nimeä olivat Erik, Alexander, Johannes, Emil ja Karl.

Tiedot viime vuoden suosituimmista nimistä perustuvat 61 145 viime vuonna nimen saaneen lapsen tietoihin. Nimen sai 29 950 tyttöä ja 31 195 poikaa. Suomenkielisiä heistä oli 53 381 ja ruotsinkielisiä 3 599. Kaikkiaan lapsia syntyi 61 645.

Lähde: Väestörekisterikeskus

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat