Vaeltavat tädit lähetyksessä: Tällainen oli matkamme määränpää

Liisa Jäppinen ja Pirkko Vekkeli kertoivat Studio55.fi-lähetyksessä, millainen kokemus pyhiinvaelluksen päätepisteeseen saapuminen oli.

Kuuluisan pyhiinvaellusreitin päätepiste on Santiago de Compostelan katedraali. Liisa Jäppinen ja Pirkko Vekkeli saapuivat sinne Sarriasta, joka on reilun sadan kilometrin päässä.

– Se matka pitää vähintään tehdä kävellen, jotta saa Compostelan eli todistuksen pyhiinvaelluksesta sekä myös peregrinon eli pyhiinvaeltajan statuksen, Jäppinen kertoi.

Reitti on merkitty hyvin. Keltaiset nuolet tai simpukan kuvat ohjaavat vaeltajaa vielä Santiagon kaupungissakin. Pyhiinvaellustoimistossa näytetään credencial eli passi ja saadaan compostela eli todistus siitä, että on tehnyt matkan. Todistus kirjoitetaan latinaksi nimiä myöten.

Seuraavaksi mennään messuun. Katedraalissa on joka päivä kello 12 messu, jossa saapuneet pyhiinvaeltajat toivotetaan tervetulleiksi ja siunataan. Siellä mainitaan myös, mistä maasta tulijat ovat.

– Siellä oli vähän meluisaa. Meidän takana espanjalaistädit melusivat kamalasti, ja minä rupesin mulkoilemaan niitä. Halusin kuulla, kun siellä sanottiin: dos peregrinas de Finlandia de Sarria. Eli myös lähtöpaikka mainitaan. Se oli todella hieno hetki.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän lähetyksestä, mistä maasta Caminolle tulee yllättävän paljon pyhiinvaeltajia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja