Vaatimattomasti elänyt trukkikuski Olavi testamenttasi Kouvolalle miljoonien perinnön – näin kommentoivat kaupunginjohtaja ja sukulainen

Kouvolan kaupunki sai yllättäen miljoonien perinnön.

Perinnön jätti Myllykosken paperitehtaalla trukkikuskina työskennellyt Olavi Pokki. Pääasiassa pörssiosakkeista ja rahasto-osuuksista koostuva perintö on arvoltaan 2,9 miljoonaa euroa.

Pokki kuoli viime vuonna 95-vuotiaana. Perillisiä hänellä ei ollut, sillä miehen vaimo ja poika ovat molemmat kuolleet vuosia sitten. Testamentatut varat osoitetaan Myllykosken alueen vanhuksille, joka oli Pokin viimeinen tahto. Myllykoski on noin 6 000 asukkaan taajama Kouvolan Anjalankoskella.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Kouvolan sanomat.

Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka kertoo MTV Uutisille, että kaupungin saama perintö herättää hänessä varsin positiivisia ja lämpimiä ajatuksia.

– Että saadaan rahallisesti näin merkittävä testamenttilahjoitus, joka voidaan kohdistaa kouvolalaisten ikä-ihmisten hyvinvointiin tietyllä asuinalueella.

Perintönä saatua pääomaa varten perustetaan säätiö.

– Sitten säätiön hallitus lähtee hallinnoimaan sitä pääomaa ja miettimään sen sijoittaminen niin, että pääoman tuottoa pystytään vuositasolla kohdentamaan Myllykosken ikä-ihmisten vanhuspalveluihin.

Toikan mukaan tarkoitus on kuulla alueen ikä-ihmisten näkemyksiä siitä, mihin perittyä pääomaa käytetään.

– On vahva tahtotila siihen, että alueen ikä-ihmiset pystyvät itse vaikuttamaan tuotettavan palvelun sisältöön.

Toikka painottaa perinnön isoa taloudellista merkitystä Myllykosken alueelle.

– Tässä lähdetään siitä, että tämä on jotain lisää alueelle. Tällä ei korvata mitään kaupungin tarjoamia palveluita.

Varallisuus ei näkynyt 

Myllykoskella asuva Olavi Pokin kaukainen sukulainen osasi odottaa, miten suuren omaisuuden kanssa käy, kun perillisiä ei edesmenneellä ollut. Sukulainen ei halua nimeään mainittavan jutun yhteydessä. Hänen isänsä ja Olavi Pokki olivat serkuksia.

74-vuotias sukulaismies oli tietoinen Olavi Pokin osake- ja rahasto-omistuksista, mutta koska hän ei itse ollut niistä kiinnostunut, niin aihe jäi keskusteluissa hyvin pintapuoliseksi.

– Hänelle taisi jo armeija-aikana syttyä se ajatus. Kyllä hän seitsemänkymmentä vuotta ehti tätä asiaa hoidella. Hän kyllä paneutui siihen.

Sukulaisen mukaan Pokki oli myös innokas shakinpelaaja.

– Hän oli pitkäjännitteinen silläkin tavalla.

Sukulaisen mukaan Olavi Pokin varallisuus ei näkynyt mitenkään ulospäin.

– Hän eli vaatimattomasti. Vaimon kanssa tekivät ulkomaanreissuja.

Erityisesti lasten vanhempien kannattaisi ajatella perintöään – miten suojata lasten ja mahdollisen puolison tilanne kuoleman varalta? 2:25
Erityisesti lasten vanhempien kannattaisi ajatella perintöään – miten suojata lasten ja mahdollisen puolison tilanne kuoleman varalta?

Lue myös:

    Uusimmat