Vaatimaton NHL-esikuva keskittyy omaan pelaamiseensa

Tampa Bay Lightningin keskushyökkääjä Valtteri Filppula on kokenut jääkiekkoilija, josta nuorempien joukkuetovereiden on hyvä ottaa mallia. Hiljainen suomalainen ei kuitenkaan halua olla suuna päänä neuvomassa muita.

- Koska olen jengin vanhin pelaaja, pitää minun jollakin tavalla olla esimerkkinä, mutta en juurikaan ajattele sitä. En ole hirveästi äänessä kopissa, mutta yritän pelata mahdollisimman hyvin. Se on minun tapani auttaa, hän kertoo.

Filppula on itse oppinut omilta esikuviltaan eniten tarkkailemalla ja havainnoimalla heidän pelaamistaan. Siksi hänelle luontevin tapa siirtää hiljaista tietoa eteenpäin on näyttää mallia käytännön tekemisen kautta.

- Ulospäin suuntautuneet ihmiset tykkäävät puhua enemmän, mutta itse olen aina ollut hiljaisempi. Ehkä on ihan hyvä, ettei yritä olla muuta kuin on.

Vaatimaton konkari haluaa korostaa sitä, että Tampa Bayssa on monia hyviä pelaajia, joilta tulokkaat voivat ottaa oppia.

- Ei tässä yksin tarvitse esimerkkinä olla.

Välillä hän kysyy itse nuorempien mielipidettä omasta pelaamisestaan saadakseen tuoretta näkökulmaa.

Tampa Bayn joukkuehenki on Filppulan mukaan hyvä. Se on tärkeää, sillä joukkuetovereiden kunnioitus ja arvostus auttavat jokaista tekemään parhaansa.

Toiveissa paremmat tehopisteet

Filppulalla on ollut Tampa Bayssa paljon tilaisuuksia näyttää esimerkkiä, sillä hän saa ottelusta toiseen runsaasti peliaikaa. Jääaikaa on ollut saman verran kuin viime kaudella, vaikka silloin hän pääsi osaksi kautta ykkösketjuun, kun taas tämä kausi on kulunut kokonaan kolmosketjussa.

Tehopistesaldo ei kuitenkaan ole tällä kaudella karttunut niin hyvin kuin kolmosketjun keskushyökkääjä toivoisi. Niitä on koko tähänastiselta kaudelta 7+20.

Osin saldo saattaa johtua siitä, että Filppulan kolmoskenttä on pelannut viime aikoina paljon vastustajien ykkös- ja kakkoskenttiä vastaan.

- Siinä suurempi vastuu on ollut vain estää niitä tekemästä maaleja.

Ylivoimaa Filppula on silti päässyt pelaamaan paljon. Siksi tehopistesaldo harmittaa.

- Kun pääsee pelaamaan paljon ja pelaamaan ylivoimaa, tehojakin pitäisi tulla.

Alivoimapeli on hänen mielestään yhtä tärkeää kuin ylivoimapelikin, mutta ylivoiman pelaaminen on silti hauskempaa.

- Kyllä sitä aina mieluummin ylivoimaa pelaa. Kiekon kanssa on kivempi pelata kuin yrittää vain torjua vetoja.

Tärkeintä on pelaamisen nautinto

Koko joukkueen pelaamiseen Filppula on tyytyväinen -ja syystäkin. Alkuvuosi on sujunut Tampa Baylta mainiosti, ja joukkueella on parhaillaan päällä kuuden voiton putki.

- Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Kaikkein tärkeintä hänen mielestään on säilyttää pelaamisen nautinto riippumatta siitä, miten hyvin tai huonosti oma tai joukkueen peli kulkee.

- Täällä pitää olla hauskaa. Pelaamisesta pitää pystyä nauttimaan, vaikka pelit menisivät huonosti. Muuten huonoista hetkistä on vaikea päästä yli, hän sanoo.

- Kun pitää hauskaa ja nauttii pelaamisesta, siitä tulee yleensä hyvä lopputulos.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja