Vaatesuunnittelija Mert Otsamo: Näin pukeudut tyylikkäästi helteellä

Kesällä on mahdollisuus tehdä rohkeita vaatevalintoja, vaatesuunnittelija Mert Otsamo muistuttaa. Tyylikäs panostaa helteellä luonnonmateriaaleihin.

Syksyä ja talvea pidetään muotiväen keskuudessa kesää inspiroivampana pukeutumisvuodenaikana. Vaatesuunnittelija Mert Otsamon mukaan nyt on kuitenkin mahdollisuus nauttia keveydestä ja vapauden tuomasta tunteesta – myös pukeutumisessa.

– Toivoisin että kesän valo ja lämpötila avaisivat talven tuomia lukkoja niin että voisi vapaammin pukeutua asioihin, joihin ei muuten kehtaa. En kuitenkaan halua ajatella sesonkitapaisesti, vaan puhua persoonallisen pukeutumisen puolesta, Otsamo sanoo.

Helteellä on tärkeintä satsata hyviin materiaaleihin, Otsamo muistuttaa. Silkki ja puuvilla ovat lomailijan ykkösvalintoja, sillä ne toimivat lämpötilan mukaan.

– Esimerkiksi silkki lämmittää silloin kun on kylmä ja on viileä silloin kun on kuuma. Tekomateriaalit ovat sen sijaan kuumia kesällä ja kylmiä talvella.

Tummat värit imevät Otsamon mukaan itseensä lämpöä, mutta hyvissä materiaaleissa se ei varsinaisesti tunnu. Viisas satsaa kerrospukeutumiseen, jolloin yhden kerroksen voi ottaa pois kun siltä tuntuu.

Lomalla saa ottaa myös rennosti. Aina ei tarvitse olla viimeisen päälle puettu.

– Mökillä saa pukeutua miten vaan. Tietenkin se riippuu mökistä. Jos olet hienossa villassa, voit olla vaikka höyhenboa kaulassa ja samppanjalasi kädessä, mutta jos ajattelee vaikkapa Suomen metsää, niin on kivaa olla ajattelematta sitä mitä pistää päälleen.

Katso Muotietoinen: Vieraana Mert Otsamo

Lue myös:

AVA, Maarit Rasi

Kuva: Katri Koskinen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja