Vaatekulut kuriin! 10 säästövinkkiä lapsiperheille

Lapset kasvavat vauhdilla ja vaatteet jäävät pieneksi nopeasti. Usein lastenvaatteet ovat myös kovassa kulutuksessa, kun pikkuväki tutkii ympäröivää maailmaa ja kulkee kommelluksesta toiseen. Kokosimme yhteen vinkit, joiden avulla voit säästää lastenvaatteissa.

Lastenvaatteisiin kuluu helposti paljon rahaa. Kokosimme yhteen vinkit, joiden avulla vaatekuluja voi karsia.

1. Suosi neutraalia värimaailmaa

Tytöille pinkkiä ja pojille sinistä – lapset koodataan jo pienestä asti värien perusteella. Sukupuolineutraalit värit voivat kuitenkin olla järkevämpi hankinta etenkin pienille lapsille, sillä näin niitä on helpompaa kierrättää eteenpäin sukulaisille tai oman perheen seuraaville lapsille.

 2. Osta käytettyä vaatetta

Etenkin vauvojen vaatteet ovat usein vain vähän käytettyjä, kun ne jo käyvät pieneksi ja joutuvat myyntiin. Kirpputoreilta voit bongata vähällä käytöllä olleita, laadukkaita materiaaleja pikkurahalla.

3. Osta hieman liian suurta vaatetta

Jätä kasvuvaraa vaatteisiin.

4. Pysy kartalla alennusmyynneistä

Osta seuraavan kesän vaatteet reippaalla alennuksella edellisenä kesänä, talvihaalari puolestaan kannattaa päivittää kevään alennusmyynneissä.

5. Vuokraa tai lainaa vaatteet juhliin

Jos ostat neljävuotiaalle juhlamekon häihin, hän ei todennäköisesti tule käyttämään sitä kovinkaan useasti elämänsä aikana. Siksi vuokraaminen voi olla edullisempi vaihtoehto.

Juhlavaatteista löytyy myös malleja, joihin lapsi mahtuu pidempään: esimerkiksi joustavat kuminauhat ja löysät mallit ovat järkeviä ostoksia.

6. "Mutta kun nämä olivat niin söpöt!"

Löytyykö lapsesi vaatekaapista vaatteita, joilla ei varsinaisesti ole käyttöä, mutta sinun oli yksinkertaisesti pakko hankkia ne, koska ne olivat syötävän suloiset?

Lastenvaatteiden kohdalla niin voi käydä. Esimerkiksi pieniä kenkiä on vaikea jättää kauppaan, vaikka niitä ei varsinaisesti tarvita, mutta kun ne "olivat niin suloiset".

Pidä järki päässäsi ja kylmetä sydämesi vaateostoksilla.

7. Opettele tekemään itse

Ostamalla edullista kangasta säästät huomattavan summan, jos teet itse vaatteita. Muista kuitenkin katsoa materiaalihintoja, sillä itse tehty ei automaattisesti ole edullisempi.

8. Huolehdi vaatteista

Hoida vaatteita hyvin ja huolellisesti, niin ne kestävät kauniina pidempään. Näin ne säilyvät kauniina

9. Järjestä vaatteidenvaihtojuhlat

Järjestä muiden äitien tai isien kanssa vaatteidenvaihtojuhlia, joissa jokainen saa yhtä tuomaansa vaatetta vastaan valita muiden tuomisista haluamansa.

10. Myy hyväkuntoiset vaatteet eteenpäin

Kun vaatteesi pysyvät hyvässä kunnossa, voit myydä ne hyvässä kunnossa myös eteenpäin.  

Lue myös:

    Uusimmat