Vaatekauppojen alennusmyynnit alkoivat jo: Tässä syy aikaiselle ajankohdalle

Muotikaupan Liiton puheenjohtaja Esko Leppäkorpi paljastaa, miksi alennusmyynnit alkoivat tänä kesänä jo ennen juhannusta.

Kesän odotetut alennusmyynnit alkavat perinteisesti juhannuksen jälkeen. Tänä vuonna monet liikkeet ovat kuitenkin aloittaneet vaatteiden myymisen halvemmalla jo viime viikon lopulla.

Muotikaupan Liiton puheenjohtaja Esko Leppäkorpi kertoo, että alennusmyyntien alkamisajankohtaan vaikuttaa osittain yleinen trendi, osittain vaatteiden menekki.

– Tänä vuonna kauppa ei ole käynyt odotetulla tavalla. Isommat toimijat ovat hermostuneet aikaistamalla alennusmyyntejä ja pienet seuraavat perässä, Leppäkorpi kertoo.

Miehet sijoittavat laatuun, naiset designiin

Kesä on suosittua shoppailuaikaa, vaikka päättynyt hellejakso hillitseekin erityisesti alennuksessa olevien kesävaatteiden myyntiä. Suomalaisen Työn Liiton selvityksen mukaan kuusi kymmenestä suomalaisesta kuluttaa kesällä enemmän kuin muina vuodenaikoina. Miehet sijoittavat laatuun ja suomalaisuuteen, naiset helppokäyttöisiin tuotteisiin ja designiin. Rahareikiä löytyy toki muualtakin kuin vaatekaupoista.

– Monella on lomarahat taskussa, joten rahaa käytetään enemmän. Toisaalta myös kulutuspaikkoja on lomalla enemmän, kun ihmiset matkustelevat paljon, Leppäkorpi sanoo.

Leppäkorven mukaan taantuma on vaikuttanut suomalaisten ostoskäyttäytymiseen. Moni satsaa nyt entistä enemmän laatuun.

– Vielä muutama vuosi sitten oli niitäkin ihmisiä, jotka eivät jaksaneet pestä vaatteitaan ja ostivat aina vanhan tilalle uutta.

Muotikaupan Liiton puheenjohtaja suosittelee alennusmyyntiostoksille suuntaavia tarkentamaan katsettaan erityisesti niissä alelaareissa, joissa on tunnettujen merkkien vaatteita.

– Tunnetut merkit pitävät yleensä huolen, että laatu pysyy luotettavalla tasolla. Tällaisten joukosta voi siis löytyä helmiä, Leppäkorpi sanoo.

AVA on myös InstagramissajaTwitterissä! Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin.Tykkää AVAsta myös Facebookissa!

Lue myös:

AVA, Maarit Rasi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja