Mainos

Vaatealan vienti kasvaa muuta teollisuutta nopeammin – "Tehty työ tuottaa nyt hedelmää"

Vaatteiden viennissä liikevaihto kasvoi marras-tammikuussa peräti 15,5 prosenttia vuoden takaisesta, kertoo Suomen Tekstiili & ja Muoti ry.

Tekstiili- ja muotialan kokonaisvienti nousi viime vuonna 650 miljoonaan euroon. Ruotsi on noussut Venäjän ohi suurimmaksi vientimaaksi. Vienti jakaantuu aiempaa vuosikymmeniä tasaisemmin useisiin eri maihin.

– On ilahduttavaa huomata, miten alan yritysten myönteinen vire näkyy kasvuna tilastoissa. Suomalaisissa tekstiili- ja muotialan yrityksissä tehdään kasvun ja kansainvälistymisen eteen paljon työtä, joka tuottaa nyt hedelmää, sanoo Suomen STTTekstiili & Muoti ry:n toimitusjohtaja Anna-Kaisa Auvinen.

Alan viennistä vaatteiden osuus oli viime vuonna 272 miljoonaa euroa, josta puolet oli naisten ja tyttöjen vaatteita. Vaatteissa tuonti on kuitenkin ylivertaista, sillä tuonnin arvo oli 1,4 miljardia euroa.

Jalkineissa viennin arvo oli 105 miljoonaa euroa. Ruotsin osuus viennistä oli puolet, mitä selittää paljon se, että Sievin Jalkine valmistaa Ruotsin armeijan kengät.

Huopia ja viiroja paperikoneisiin

Tekstiilien viennin arvo oli 271 miljoonaa euroa, josta teknisten tekstiilien osuus oli 62 prosenttia ja sisustustekstiilien sekä eräiden muiden tekstiilien osuus 21 prosenttia. Lankojen, kankaiden, kuitujen, neuleiden ja tekstiilijätteiden osuus oli 17 prosenttia.

Teknisiin tekstiileihin kuuluvat muun muassa paperikoneissa käytettävät viirat ja huovat, kuitukankaat sekä erilaiset hihnat ja köydet.  

2:51

STT korjaa juttuaan kello 13.30: 4. kappaleessa piti olla 272 miljoonaa ei 278 miljoonaa, 6. kappaleessa 271 miljoonaa, ei 272 miljoonaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.