Vääristääkö väsynyt ilme luonnettasi? Silmäluomileikkaus piristää katseen

Ikä vaikuttaa väistämättä ulkonäköömme. Monet huomaavat muutoksia silmäluomissaan jo 30-35-vuotiaana. Ikääntymisen aiheuttamiin muutoksiin voi hakea apua silmäluomileikkauksesta.

Roikkuvat raskaat yläluomet ja kulmakarvojen laskeutumat ovat yleinen vaiva, joka liittyy yleensä ikääntymiseen. Surullisen, väsyneen tai kiukkuisen näköinen katse voi vääristää todellista temperamenttiamme ja viestiä ihmisille vääriä asioita.

– Ulkonäkö vaikuttaa myönteisesti itsetuntoon. Silmäluomileikkauksella voi helposti piristää itseään ja saada ulkonäöstä entistä viehättävämmän, plastiikkakirurgi Mansurow Furkat sanoo.

Lisäksi silmäluomivaivat aiheuttavat aivan konkreettisia vaivoja. Jatkuva kulmakarvojen kohottelu voi aiheuttaa päänsärkyä ja roikkuvat yläluomien ihopoimut voivat aiheuttaa potilaalle näkökentän kaventumista.

– Jos kyseessä on sairauden hoito, leikkaushoito kuuluu KELA-korvauksen piiriin, Furkat kertoo.

Leikkaus korjaa monta vaivaa

Silmäluomen leikkauksella eli blepharoplastialla voi poistaa yläluomien roikkuvan ihon, ylimääräisen rasvan silmäluomista, poistaa alaluomien silmäpussit ja kiristää alaluomien ihoa ihoryppyjä tasoittamalla.

Leikkauksessa silmäluomien muotoa korjataan poistamalla ylimääräistä ihoa, lihasta ja rasvakudosta ja kiinnittämällä kudoksia parempaan asentoon. Leikkaustekniikka riippuu yksilön ominaisuuksista ja esteettistä tavoitteista.

Itse operaatio on nopea toimenpide, joka tehdään paikallispuudutuksena. Potilas pääsee kotiin saman päivän aikana.

– Asiakkaan toiveesta leikkaus voidaan tehdä myös yleisanestesiassa. Anestesialääkäri seuraa fyysistä tilaa koko operaation aikana ja leikkauksen jälkeen, Furkat kertoo.

Leikkauksesta on kuitenkin keskusteltava lääkärin kanssa, jos potilaalla on verenkierron häiriöitä, korkea verenpaine, kilpirauhasen ongelmia, silmäpainetauti tai muita silmäoireita, diabetes tai sydän- ja verisuonitauti.

– Muista kertoa lääkärille myös muista sairauksistasi, lääkityksestäsi, allergioistasi, aiemmista leikkauksista, ravintolisistä ja luontaistuotevalmisteista, joita käytät. Myös päihteiden käytöstä ja tupakoinnista tulisi puhua lääkärissä avoimesti, Furkat sanoo.

Pitkäkestoiset tulokset

Toipuminen leikkauksesta kestää yleensä muutaman viikon. Lopullinen lopputulos on nähtävillä joidenkin viikkojen kuluessa leikkauksesta.

– Leikkauksen jälkeisen kipu on yleensä vähäistä, mutta siihen voi tarvita lääkityksen. Turvotus, mustelmat, valonarkuus, silmien kuivuminen, näön hämärtyminen ja silmien kutina ovat yleisiä paranemiseen liittyviä oireita, jotka häviävät kahdessa sairaslomaviikossa, Furkat kertoo.

Paranemista helpottaa, kun lääkärin ohjeita seuraa tarkasti. Leikkauksen jälkeen muun muassa iho on suojattava huolellisesti auringolta ja tuulelta.

– Useimmat ihmiset, ovat erittäin tyytyväisiä tuloksiin melko pian leikkauksen jälkeen. Asiakkaat näyttävät virkeiltä ja pirteämmiltä heti kun haavat ovat parantuneet. Silmäleikkauksen tulokset ovat hyvin pitkäkestoisia, Furkat sanoo.

Lisää asiaa terveydestä Namaste jooga -ohjelmassa

Lue myös:

AVA, Maarit Rasi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja