Mainos

Vaarannatko kotisi paloturvallisuuden?

Asuinrakennusten palot pysyivät vuonna 2012 suunnilleen samalla tasolla kuin vuotta aiemmin, noin 3300:ssa, mutta palokuolemien määrä on jälleen lisääntynyt.

Tulipaloissa kuoli viime vuonna 80 ihmistä, selvittää Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö. Palokuolemien määrä nousi huomattavasti edellisvuodesta, jolloin kuolleita oli 67. Ikäihmisten osuus on noin kolmannes palokuolemista ja noin 18 prosenttia väestöstä.

Palokuolemat sattuvat valtaosaltaan kodeissa. Omakotitalopaloissa kuolleita oli viime vuonna 42, kerrostaloissa 17 sekä rivi- ja muissa pientaloissa 11.

Sauhuttelu suurin syttymissyy

Yleisin yksittäinen syy tulipalokuolemiin näyttää jälleen olleen tupakointi.

Suomessa asumisen paloturvallisuutta on pyritty viime vuosina parantamaan kieltämällä muiden kuin itsestään sammuvien savukkeiden myynti ja asentamalla uusiin taloihin sähköverkkoon kytketyt palovaroittimet.

Palvelutalojen ja hoitolaitosten varustamista automaattisilla sammutuslaitteistoilla on edistetty, mutta tavallisissa asunnoissa sprinklaus on vielä harvinaista. Säädöksillä velvoitetaan kotikäyntejä tekeviä, paloturvallisuuden riskiryhmien kanssa työskenteleviä ilmoittamaan turvallisuusriskeistä pelastustoimelle.

Tanja Korpela / Jokakoti

Lähde: Spek

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.