Mainos

Vaalimaan ruuhkat jatkuvat

Rekkajonot pysyivät tänään päivän mittaan entisellään Vaalimaan ja Nuijamaan raja-asemilla. Venäjän tulli läpäisi rekkoja edelleen katkonaisesti ja raja oli välillä kiinni tunteja.

Tulli

Nuijamaalla liikenne lisääntyi lastinsa noutaneiden venäläisten rekkojen pyrkiessä kotimaahansa. Jono pysytteli Venäjän puolella ennen tulliasemaa runsaan viiden kilometrin pituisena. Vaalimaalla on ollut vajaan viiden kilometrin jonoja ja myös Suomen ja Venäjän tullin välinen kahden kilometrin tieosuus on ollut täynnä.

Suomen tullista arvioitiin, että "mikäli meno pysyy yhtä takkuisena jonot kasvavat". Henkilöautoliikenteessä odotusajat ovat olleet muutaman tunnin luokkaa. Tavaraliikenteessä on jouduttu odottelemaan kymmeniä tunteja

Tullihallitukselta vetoomus venäläisviranomaisille

Rekkaruuhkat kaakkoisen Suomen raja-asemilla ovat tullihallituksen pääjohtajan Tapani Erlingin mukaan ristiriidassa ulkomaankaupan sujuvuutta koskevien Venäjän ja Suomen tullien hyväksymien tavoitteiden kanssa.

Erling vetosikin tänään Venäjän tullijohtoon rekkaruuhkien poistamiseksi Vaalimaan ja Nuijamaan rajanylityspaikoilta. Kilometrien pituiset rekkajonot johtuvat siitä, että Venäjän tulli tutkii nyt aiempaa useampia rekkoja.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.