Mainos

Vaalimaan rekkaruuhka helpotti hieman

Pisimmillään Vaalimaan jono oli 55 kilometriä. Iltaan mennessä jono oli puolittunut. Uusia ruuhkia ennustetaan kuitenkin jo huomiseksi.

Venäjälle pyrkivien rekkojen jonot ovat lyhentyneet itäisillä raja-asemilla tämän päivän aikana.

Vaalimaan tulliin oli Haminan kunnan rajalta ulottuva 27 kilometrin mittainen rekkajono illalla kahdeksan maissa. Jono oli kuitenkin päivän aikana lyhentynyt jonkin verran.

Pisimmillään jono oli 55 kilometriä. Jono ulottui Kotkan puolelle aina Karhulan keskustaan saakka.

Haminan poliisin kenttäjohtaja Toni Kokkonen kertoi, että iltaan mennessä liikenne hiljeni muutenkin eivätkä rekkajonot enää pidentyneet.

Rekkaparkista apua

Moottoritielle Sutelan ja Summan välille perustettiin tänään tilapäinen rekkaparkki. Tieosuuden nopeusrajoitus alennettiin 80 kilometriin tunnissa.

Kokkosen mukaan rekkoja on pakko järjestellä, koska autoja ei voi seisottaa Haminassa kaupunkialueella. Rekkaparkki ja nopeusrajoitus poistettiin tänään illalla.

Tiehallinnon Tampereen liikennekeskuksesta ja Vaalimaan tullista arveltiin jonojen vähentyvän hieman illan aikana. Kukaan ei kuitenkaan osannut sanoa kuinka paljon.

Päivystäjien mukaan rekkajono ei ehtisi millään purkaantua tänään. Huomenna ruuhkat alkavat taas lisääntyä, kun satama aukeaa aamulla.

Viikonloppuna ruuhkaa oli myös Nuijamaan ja Imatran raja-asemilla. Nuijamaan ja Imatran ruuhkat helpottivat tänään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.