Mainos

Vaalimaan rekkaletka edelleen pitkä

Rekkajono seisoo edelleen Vaalimaalla, kun taas Nuijamaalla letka on saatu jo purettua.

Itärajan rekkajono Vaalimaalla on lyhentynyt illan aikana. Raja-aseman arvion mukaan jono Suomesta Venäjälle on noin 15 kilometriä pitkä, kun pahimmillaan eilen jono oli miltei 40 kilometrin mittainen. Tänään iltapäivällä jonoa oli vielä noin 25 kilometriä.

Nuijamaalla Lappeenrannassa jonoa ei enää ole. Nuijamaallakin jono oli eilen noin 15 kilometrin mittainen. Myöskään Imatran raja-asemalla ei ole jonoa.

Henkilöautoliikenne on ollut erittäin vähäistä kaikilla raja-asemilla. Vaalimaalla lumisade ja liukkaus ovat haitanneet liikenteen sujuvuutta. Tiehallinto suosittelee henkilöautoliikenteelle kiertotietä Museotien 3513 kautta.

Jonoja joka joulu

Itärajan raja-asemat ovat tänäkin jouluna ruuhkautuneet pahasti venäläisistä rekoista. Pitkille jonoille ei oikein löydy muuta selitystä kuin suuret liikennemäärät. Suomen puolella raja-asemien miehitystä on pyhien aikana jopa lisätty. Venäjällä taas joulua vietetään vasta tammikuussa - nyt siellä eletään tavallista arkea.

- Huolintaliikkeet tyhjentävät näin joulun alla varastojaan, ja venäläiset haluavat ennen vuodenvaihdetta perinteisesti viedä mahdollisimman paljon tavaraa Venäjälle. Tämä on ihan joka vuosi toistuva ruljanssi täällä, kommentoi rajavartiomestari Riku Jokimies Kaakkois-Suomen Rajavartiostosta.

Raja-asemilla joudutaan odottamaan todennäköisesti vielä pitkään tilanteen rauhoittumista. Jonoista päästään eroon vasta tammikuun puolivälissä, venäläisten joulunvieton jälkeen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.