Mainos

Uzbekistanin presidentti aivoverenvuodon takia sairaalassa

Uzbekistanin presidentti Islam Karimov on joutunut sairaalaan aivoverenvuodon takia. Asiasta kertoi hänen tyttärensä Instagramissa.

– Isäni on sairaalahoidossa kärsittyään aivoverenvuodosta lauantaiaamuna. Häntä hoidetaan teho-osastolla, Lola Karimova-Tillyaeva kommentoi 78-vuotiaan isänsä tilaa.

Tyttären mukaan presidentin tila on vakaa, mutta vielä on turhan aikaista tehdä ennusteita hänen toipumisestaan ja terveydentilastaan. 

Itsevaltaisen Uzbekistanin presidentin terveydentilaa on spekuloitu jo pitkään, mutta faktatietoa on ollut vaikeaa saada.

Itsevaltiaana jo 25 vuotta

Karimov äänestettiin viime vuonna jatkokaudella presidentiksi vaaleissa, jotka tarkkailijoiden mukaan eivät täyttäneet mitään demokraattisten vaalien tunnusmerkkejä.

Karimov on johtanut maata Uzbekistanin vuonna 1991 tapahtuneesta itsenäistymisestä lähtien. 

Isänsä seuraajaksi aiemmin veikkailtu Gulnara Karimova joutui kotiarestiin vuonna 2014 arvosteltuaan viranomaisia ja perheenjäseniä Twitterissä. Lola-sisko toimii Uzbekistanin Unesco-suurlähettiläänä Pariisissa ja kertoi haastattelussa pari vuotta sitten, ettei ole puhunut Gulnaralle yli vuosikymmeneen.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.