Uutuussarjassa pariskunnat vaihtavat rooleja keskenään – mukana myös Salkkarit-tähti!

Tuija Pehkosen juontamassa Siipan saappaissa -ohjelmassa pariskunnat tekevät täydellisen roolinvaihdon, jossa puolisot joutuvat ottamaan toistensa työt, harrastukset ja vastuut hoitaakseen.

Oletko joskus miettinyt puolisosi pääsevän arjessa helpommalla kuin sinä? Tuntuuko vaikealta ymmärtää, miksei oma siippa jaksa työpäivän jälkeen edes tiskata? Ja mitä se kumppani siellä töissä edes puuhaa? 

Siipan saappaissa on MTV3-kanavan uusi, Suomessa kehitetty realityformaatti, jossa erilaisissa ammateissa toimivat pariskunnat pistetään todelliseen testiin. Luvassa on täydellinen roolinvaihto puolisoiden ottaessa toistensa työt, harrastukset ja vastuut hoitaakseen.

Ohjelmaa juontavan Tuija Pehkosen johdolla pariskunnat hyppäävät kumppaninsa saappaisiin ja suorittavat arkea sillä tavalla kuin siipalla on tapana. Kauden aikana näemme miten palomies pärjää kampaajan työssä ja kuinka rengasasentajan työ sujuu ryhmäliikuntaohjaajalta.

Pariskunnat tekevät puolisoidensa työt, tutustuvat työkavereihin ja käyvät siipan harrastuksissa. Täydellisen kokemuksen aikaansaamiseksi myös kotityövastuut on vaihdettu päikseen. 

Silmiä avaavan ja haastavan kokeilun päätteeksi pariskunnat antavat toisilleen lupauksen tulevaan. Joku lupaa auttaa enemmän kodin siivouksessa, toinen lupaa, että ei jatkossa enää jää sohvalle nukkumaan. Monelle arjen parempaan ajankäyttöön löytyy uusia, isojakin ratkaisuja.

Ohjelman tavoitteena on auttaa päähenkilöpareja ymmärtämään, miksi toinen toimii, kuten toimii ja olemaan jatkossa paremmat puolisot toisilleen. Mitä paremmin ymmärrämme toisiamme, sitä helpompi on suhtautua empaattisesti omaan rakkaaseen arjen paineiden keskellä.

Jaksot: 

1/10, to 13.2. klo 20: Marinka, 38, ja Jaakko, 45, Orimattila

Marinka on Toto-tv:n tuottaja, juontaja, ohjaaja ja toimittaja, Jaakko rakennusalan johtotehtävissä ja elementtirakentaja.

Parin tallintuoksuista arkea hiertävät Marinkan työt. Jaakkoa ärsyttää, että Marinka on töissä niin arkena kuin viikonloppunakin ja Marinkaa turhauttaa Jaakon valitus, koska hän rakastaa työtään. Marinka on työnarkomaani, eikä ehdi viettää aikaa hänen ja Jaakon yhteisen tyttären kanssa. Runsaasta työmäärästä huolimatta vastuu kotitöistä on enemmän Marinkalla, koska hän on itse halunnut niin.

2/10, to 20.2. klo 20: Teemu, 41, ja Ninni, 31, Kellokoski

Ninni on kätilö-opiskelija ja tekee keikkatöitä kotihoidossa ja psykiatrisessa sairaalassa. Teemu on paloturvallisuuden myyjä ja projektityöntekijä. Ninni on jämpti organisoija, joten vastuu perheen aikatauluista on täysin hänen vastuullaan. Vastuu kotitöistä on Teemulla, eikä Ninni ei edes muista, mistä napista tiskikone menee päälle.

3/10, to 27.2. klo 20: Elina, 27, ja Emmi, 31, Tampere

Elina Gustafsson on ammatiltaan nyrkkeilijä ja hänen kihlattunsa Emmi Asikainen töissä ekokampaamossa kampaajana. Heidän lisäkseen perheeseen kuuluu Emmin kaksi lasta sekä koira.

Elina on luonteeltaan energinen, intohimoinen ja jatkuvasti liikkeellä, Emmi puolestaan rauhallisempi ja harkitsevampi. Elinan kurinalainen urheiluarki tarkkoine ruokailu-ja treeniaikatauluineen rytmittää molempien elämää.

Kotityöt jakautuvat puoliksi: Elina imuroi ja pitää keittiön siistinä ja Emmi kokkaa ja hoitaa lastensa asiat. Umpirakastunut pari viettää paljon aikaa yhdessä harrastaen joogaa ja metsässä kävelyä. Elinalla ei ole urheilu-uran takia aikaa omiin harrastuksiin, mutta Emmi harrastaa kuorolaulua, ottaa laulutunteja ja meditoi.

Mukana myös Salatut elämät -sarjan näyttelijä Monika Lindeman aviomiehensä kanssa

Kiehtovaan sosiaaliseen kokeiluun uskaltautui myös Monika Lindeman, joka on tullut tutuksi etenkin Linda Eerikäisen roolista Salatuissa elämissä. Hänen aviomiehensä Darren McStay on muusikko ja äänenkäytön valmentaja, ja perheeseen kuuluvat myös puolitoistavuotias poika sekä koira.

Perhe elää kahden taiteilijan vaihtelevaa arkea. Monika tekee pitkiä työpäiviä TV-sarjan kuvauksissa ja työskentelee erilaisissa tehtävissä vanhempiensa hotellissa. Darrenin työ koostuu useista luovista projekteista musiikin tekemisestä voice coaching -nettibisneksen pyörittämiseen. 

Siipan saappaissa MTV3-kanavalla torstaisin 13.2. klo 20 alkaen.
Ohjelma on katsottavissa myös mtv-palvelussa ja C More -suoratoistopalvelussa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.