Uutuussarja Ensitreffit alttarilla: Tuntemattomat naimisiin keskenään

AVAn kevään puhutuin uutuusohjelma Ensitreffit alttarilla tekee Suomen tv-historiaa – asiantuntijoiden tarkkaan valitsemat kuusi rohkeaa sinkkua sanoo ensitreffeillä tahdon. Järjestetty avioliitto saa uuden merkityksen, kun kolme paria jatkaa yhteiseloa ensitreffien jälkeen avioparina.

AVAn loppiaisena 6. tammikuuta alkava Ensitreffit alttarilla on tunteikas ohjelmauutuus, jonka tavoitteena on löytää "se oikea". Nykyaikainen järjestetty avioliitto saa alkunsa, kun ohjelman neljä asiantuntijaa etsivät muutaman sadan hakijan joukosta kolme parhaiten yhteen sopivaa paria. Nämä kuusi sinkkua antavat kohtalonsa asiantuntijoiden käsiin ja tapaavat tulevan puolisonsa ensi kertaa vasta alttarilla. Naimisiin mennään siis jo ensitreffeillä!

– Olemme tietoisia siitä, että ohjelma tulee herättämään paljon keskustelua. Se on jopa toivottavaa. Ohjelmaan mukaan lähteneet henkilöt ja asiantuntijat ovat tosissaan tähdänneet sopivan puolison löytämiseen. Parit ovat testien ja arvioiden mukaan täydellisiä toisilleen, mutta löytyykö tekijää X, syttyykö rakkaus? Sitä seurataan sarjassa, kertoo ohjelman vastaava tuottaja Onerva Österberg MTV:ltä.

Asiantuntijat valitsevat avioituvat parit

Ohjelmassa asiantuntijoina toimivat psykoterapeutti-seksuaaliterapeutti Maaret Kallio, pastori Kari Kanala, folkloristi Mari Hatakka ja psykologi Kari Kiianmaa. Ohjelmaan hakeneille sinkuille tehtiin ohjelmaformaattiin kuuluvat laajat psykologiset testit ja asiantuntijoiden haastattelut, joiden perusteella parit muodostettiin. Asiantuntijat valitsivat kolme paria, jotka ovat nuoria aikuisia, noin 25–40-vuotiaita miehiä ja naisia eri puolelta Suomea. Kaikkia heitä yhdistää kova tahto löytää elämänkumppani loppuelämäksi ja tietenkin rohkeus. Ohjelmassa ollaan mukana tosissaan ja se näkyy!

10-osainen ohjelmasarja seuraa juuri avioituneiden parien yhteiselämää viiden viikon ajan. Tarina alkaa ensitreffeistä, kun pari vihitään sukulaisten ja ystävien läsnäollessa. Luvassa on myös ulkomaille suuntautuva häämatka, yhteenmuutto sekä pariskunnan arkea. Viimeisessä jaksossa avioparit päättävät, haluavatko jatkaa avioliittoa vai jatkaa erilleen.

Ohjelma perustuu tanskalaiseen Married At First Sight -formaattiin, jonka toisen kauden avausjakso oli Tanskan katsotuin ohjelma viime syksynä. Ohjelma on tehty myös mm. Ruotsissa, USAssa ja Saksassa.

Ensitreffit alttarilla alkaa tiistaina 6.1.2015 klo 21.00.

Keskustele ohjelmasta AVAn Facebookissa taiTwitterissä #ensitreffitalttarilla

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja