Laura Lepistön kotona pirisi puhelin – sitten avasi rahanyörinsä Jorma Ollila

Taitoluistelija Laura Lepistö kertoo tänään julkaistavassa omaelämäkerrallisessa kirjassa Voittava mieli, että hänen ensimmäinen sponsorinsa oli Nokian silloinen toimitusjohtaja Jorma Ollila.

Taitoluistelu on hintava harrastus, ja Lepistö kirjoitti äitinsä kanssa kirjeitä mahdollisille sponsoreille, mutta saaliiksi tuli vain pipoja ja kertakäyttökahvikuppeja. Nokiasta tuli kuitenkin vastaus.

– Eräänä iltapäivänä kotimme lankapuhelin soi. Meitä hoitamassa ollut mummini vastasi. Langan toisessa päässä oli Nokian toimitusjohtajan Jorma Ollilan sihteeri. Kuulkaa, minä luin tämän kirjeen Ollilalle, ja hän antaisi nyt omasta pussistaan rahaa Lauralle, nainen kertoi, kirjassa kerrotaan.

Ollila antoi Lepistön mukaan hänelle 6 000 markkaa, mitä Lepistö luonnehtii isoksi rahaksi ja arvokkaaksi tueksi. Lepistö kertoi STT:lle, ettei ole koskaan tavannut Jorma Ollilaa taitoluistelu-uransa aikana tai sen jälkeenkään.

Lepistön isä työskenteli lentokonemekaanikkona ja äiti erityisopettajana, ja he kustansivat tyttärensä harrastuksen.

– Vasta aikuisena ymmärsin kunnolla, miten paljon huippu-urheiluksi muuttunut harrastukseni oli vaatinut vanhemmiltani, Lepistö kertoo.

Alkuvuodesta 2008 Lepistön manageriksi tuli Erkki Alaja. Samana vuonna Lepistö voitti EM-pronssia, ja taloudellinen tilanne helpottui.

– Zagrebin EM-pronssin (2008) jälkeen solmittujen sponsorisopimusten ansiosta rahaa ei tarvinnut enää miettiä.

Sen jälkeen kun Lepistö voitti Euroopan mestaruuden Helsingissä 2009, hän kertoo vuositulojensa nousseen yli 100 000 euroon.

Alkuvuoden 2010 olympiakisojen kuudennen sijan ja MM-pronssin jälkeen Lepistö pääsi tienaamaan myös esiintymällä taitoluistelunäytöksissä.

– Minulle maksettiin Japanin kolmessa näytöksessä esiintymisestä 15 000 dollaria. Etelä-Koreasta olisin saanut vielä viisitonnia enemmän, mutta sinne en kesän leiriaikataulujeni vuoksi päässyt, hän kertoo.

Laura Lepistö kertoo raskaudestaan:"Urheilutausta näkyy taidossa kuunnella kehoa" 15:20
Laura Lepistö kertoi raskaudestaan MTV:lle keväällä 2021: "Urheilutausta näkyy taidossa kuunnella kehoa."

Lue myös: