Uutuusdokumentissa paljastuksia Brittany Murphyn viimeisistä päivistä – oliko aviomies sittenkin huijari?

Brittany Murphyn kuolemaa ympäröivää mysteeriä yritetään selvittää uudessa dokumenttisarjassa.

Yhdysvaltalainen näyttelijä Brittany Murphy kuoli vain 32 vuoden ikäisenä vuonna 2009. Murphy tunnetaan muun muassa elokuvista Clueless, 8 Mile ja Just Married, jota hän tähditti yhdessä Aston Kutcherin kanssa.

Kuolinsyytutkimuksen mukaan Hollywood-näyttelijätär menetti henkensä keuhkokuumeen ja anemian seurauksena.

Kuoleman aikaiset olosuhteet olivat kuitenkin hieman epäselviä, minkä takia tutkimuksia on jatkettu tähänkin päivään saakka.

Vuonna 2014 esimerkiksi todettiin, että Murphyn henki oltaisiin voitu pelastaa, jos näyttelijä oltaisiin kiidätetty sairaalaan jo ensioireiden alkaessa.

Tuoreessa dokumentissa valoitetaan Murphyn viimeisiä päivä elossa, sekä aviomiehen hämärää menneisyyttä, kertoo CNN.

"Hän ei ollut oma itsensä"

What Happened, Brittany Murphy? (Mitä tapahtui, Brittany Murphy?) on kaksiosainen dokumenttisarja, joka julkaistaan HBO Max -suoratoistopalvelussa 14. lokakuuta. 

People-lehti kertoo, että dokumentissa esiintyvä meikkitaitelija Trista Jordan oli huolissaan Murphyn olemuksesta tämän viimeisinä kuukausina. Jordan työskenteli Murphyn kanssa näyttelijän viimeiseksi jääneessä elokuvassa, Something Wicked.

– Hänen silmänsä olivat niin kuopalla ja hän vaikutti vain surulliselta. Hän ei ollut oma itsensä. Hän oli niin tuskainen. Hänellä oli "Bambi-jalat" eikä hän pysynyt pystyssä, Jordan kuvailee dokumentilla.

Murphyn miehen kuolema samankaltaisiin oireisiin vain kuukausia näyttelijän kuoleman jälkeen lisäsi hämmennystä tapauksen ympärillä.

Dokumentin ohjaaja Cynthia Hill korosti, että kaikki kenen kanssa he juttelivat tekoprosessin aikanana mainitsivat Murphyn ystävällisyyden.

– Kaikki kuvailivat häntä (Murphy) niin johdonmukaisesti. Hän oli erittäin antelias, huolehtiva ja ajatteli aina muita. Luulen, että se unohtuu välillä, koska hänen kuolemaansa ympäröi niin suuri mysteeri. Kaikki rakastivat häntä, Hill toteaa.

Oliko aviomies huijari?

Murphyn viimeisten päivien lisäksi dokumentissa paljastetaan uusia puolia Murphyn aviomiehestä. Simon Monjack menehtyi vain kuukausia Murphyn jälkeen täysin samankaltaisiin oireisiin.

Dokumentissa haastatellaan People-julkaisun mukaan muun muassa Monjackin äitia ja veljeä, sekä miehen entistä kihlattua Elizabeth Ragsdalea. Ragsdale väittää dokumentissa Monjackin valehdelleen tälle.

Ragsdale ja Monjack kihlautuivat lyhyen seurustelun jälkeen ja pian pari odotti jo yhteistä lasta. Monjack oli vaatinut, että Ragsdale synnyttää lapsen Yhdysvalloissa ja maksanut tälle lentolipun New Yorkiin. Naisen saavuttua perille mies oli kuitenkin vain lyönyt tälle luurit ja hylännyt hänet, dokumentissa kerrotaan.

– Hän oli häiriintynyt yksilö, joka oli tottunut huijaamaan ihmisiä ja Brittany oli yksi hänen viimeisistä uhreistaan. Hänen (Monjack) käyttäytymismallinsa selkeni yhä paremmin, mitä enemmän tutkimusta teimme, dokumentin ohjaaja Cynthia Hill toteaa.

Lähteet: CNN, People

Lue myös:

    Uusimmat