Uutta tietoa prinssi Philipin, 99, voinnista – käveli sairaalaan omin jaloin

3:20
Tällaisessa kunnossa vuonna 2017 eläkkeelle vetäytynyt prinssi Philip nähtiin julkisuudessa edellisen kerran viime kesänä

Hovin mukaan prinssi Philipin sairaalareissu ei liity koronavirukseen ja lisäksi Edinburghin herttuan kerrotaan kävelleen sisään sairaalaan omin voimin.

Buckinghamin palatsi tiedotti keskiviikkona, että kuningatar Elisabetin puoliso prinssi Philip on viety sairaalahoitoon.

Britannin yleisradioyhtiö BBC kertoi torstaiaamuna verkkosivuillaan, että 99-vuotias Edinburghin herttua on nyt viettänyt sairaalassa kaksi yötä sen jälkeen, kun hänet vietiin tiistaina iltapäivällä huonovointisuuden vuoksi Edward VII:n sairaalaan Lontoossa. Odotettavissa on, että hän lepäilee sairaalassa muutaman päivän tarkkailtavana.

Hovista kerrotaan, ettei sairaalareissu liity koronavirukseen. Kuningatar Elisabet ja prinssi Philip ovat myös saaneet jo tammikuun alkupuolella koronavirusrokotukset Windsorin linnassa.

Lisäksi prinssin kerrotaan kävelleen sisään sairaalaan omin jaloin ja ilman avustusta sen jälkeen, kun hänet oli kyyditty autolla sairaalan eteen.

Prinssi Philip ja kuningatar Elisabet ovat olleet eristäytyneinä Windsorin linnassa jo pidemmän aikaa. BBC:n tietojen mukaan kuningatar on jatkanut tehtäviensä hoitamista linnasta käsin normaalisti, kuten myös prinssi Charles ja herttuatar Camilla.

Kuninkaallisista velvollisuuksistaan prinssi Philip ilmoitti eläköityvänsä jo vuonna 2017 ja on sen jälkeen esiintynyt julkisuudessa ainoastaan harvakseltaan. Viime vuosina terveysvaivoista kärsinyt kuninkaallinen oli edellisen kerran sairaalahoidossa joulun 2019 alla, mutta pääsi tuolloin jouluaatoksi kotiin perheensä pariin lepäiltyään neljä päivää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja