Uutta tietoa: Nokian murhasta epäilty surmasi uhrinsa ampumalla – määrättiin mielentilatutkimukseen

Nokian henkirikoksesta epäilty mies on määrätty mielentilatutkimukseen. Poliisi on myös paljastanut henkirikoksen tekotavan.

Henkirikos tapahtui joulupäivän vastaisena yönä 25. joulukuuta Nokian Petäjäpolulla taloyhtiön parkkipaikalla, kello 00.35–00.44 välisenä aikana.

Uhri oli nokialainen, vuonna 1990 syntynyt mies kuten epäiltykin.

Tutkinnanjohtaja Jari Kinnusen mukaan henkirikos tehtiin ampumalla. Ruumiin löysi ohi kulkenut asukas taloyhtiön parkkipaikalta.

Kinnunen ei ota kantaa ammuttujen laukausten määrään tai aseen tyyppiin. Aseenkantolupaa epäillyllä ei ollut.

Kinnusen mukaan tekijä ja uhri tunsivat toisensa etäisesti. Kinnunen ei kommentoi tapauksen yksityiskohtia, kuten motiivia tai sitä, edelsikö ampumista jonkinlainen riitatilanne. 

Lähitalojen asukkaat eivät tutkinnanjohtajan mukaan olleet kuulleet "suoranaista ampumisen ääntä" tapahtuma-aikaan, mutta jonkinlaista meteliä parkkipaikalta oli kantautunut.

– Kerrostaloalueella voi olla vaikeaa paikantaa, mistä mikäkin ääni tulee, mutta jonkinlaistsa mekkalaa oli havaittu. Mitään äänenvaimenninta aseessa ei ollut, hän sanoo.

Epäilty murtui

Henkirikos pysyi pimeänä lähes kaksi viikkoa, kunnes epäilty ilmoittautui itse poliisille loppiaisena 6. tammikuuta asianajajansa välityksellä.

– Hän päätyi tällaiseen ratkaisuun, koska tiesi joutuvansa poliisin kanssa tekemisiin.

Poliisin mukaan epäiltyä oli kuitenkin tavoiteltu useampaan otteeseen teon jälkeen, eli epäilty oli virkavallan tiedossa. Kinnusen mukaan hänen jäljilleen päästiin poliisin omien tutkimusten avulla.

Poliisi teki kymmeniä kuulusteluja ja tarkistuksia ja sai paljon yleisövihjeitä tapauksesta.

Mies on ollut vangittuna 8. tammikuuta lähtien.

Kinnusen mukaan epäilty on kertonut oman näkemyksensä tapahtumien kulusta ja pyrkinyt auttamaan poliisia selvitystyössä. Miestä epäillään murhasta ja ampuma-aserikoksesta.

Määrättiin mielentilaan

Epäilty pyysi päästä mielentilatutkimukseen, joten asiasta pidettiin tänään alkuiltapäivästä pakkokeinoistunto Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Syyttäjä puolsi mielentilatutkimukseen määräämistä. Ratkaisu tarkoittaa sitä, että asiasta käydään oikeutta todennäköisesti vasta ensi syksynä.

Kinnunen on hakenut pidennystä syyttennoston määräpäivälle, jonka piti alkujaan olla maaliskuussa.

– Mielentilatutkimuksiin on kuukausien jonot, joten asian käsittely siirtyy väkisinkin syksylle.

Epäillyllä on aiempaa rikostaustaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja