Koskelan epäiltyä teinimurhaa edelsi jopa tuntien väkivalta – uhria oli pahoinpidelty marraskuussa aina perjantaisin samalla sairaala-alueella

Koskelan epäiltyä teinimurhaa edelsi tuntien väkivalta – Katso videolta ote tutkinnanjohtajan haastattelusta 1:17
Koskelan epäiltyä teinimurhaa edelsi jopa tunteja jatkunut väkivalta – katso ote tutkinnanjohtajan haastattelusta videolta.

Helsingissä Koskelan sairaala-alueella joulukuussa tapahtuneen julman henkirikoksen tutkinnassa on tullut ilmi, että murhasta epäillyt kolme 16-vuotiasta poikaa olivat ennen henkirikosta pahoinpidelleet uhria kolmena eri perjantaina samalla tekopaikalla marraskuussa.

Poikia epäillään pahoinpitelyjen ja murhan lisäksi nyt myös uhriin kohdistuneesta ryöstöstä, joka tutkinnan mukaan oli tapahtunut elokuussa.

– Uhria on käytetty hauskanpitovälineenä. Sadistisesti on pidetty hauskaa toisen kustannuksella, tutkinnanjohtaja Marko Forss sanoo illan Rikospaikan haastattelussa.

Koskelan epäiltyä teinimurhaa edelsi jopa tuntien väkivalta – tutkinnanjohtaja MTV:lle: Uhria lyötiin aina perjantaisin samalla alueella 3:39
Rikostoimittaja Pekka Lehtinen analysoi epäillyn Koskelan teinimurhan tapahtumien kulkua MTV Uutiset Livessä – katso lähetys tästä.

Kiusaaminen motiivina?

Pian valmistuvan esitutkinnan mukaan kiusaamistarkoitus on ollut jonkinlaisena motiivina teolle. Parempaakaan motiivia teolle ei Forssin mukaan ole löytynyt.

16-vuotias uhri oli myös joulukuun 4. päivä palannut niin sanottujen kavereiden luokse aiemmin kokemastaan väkivallasta huolimatta.

– Tutkinnassa on tullut ilmi suunnittelua siitä, että uhriin tullaan kohdistamaan väkivaltaa tapaamisen aikana.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Väkivalta kesti erittäin pitkään

Perjantain 4. joulukuuta tapaaminen Koskelan sairaala-alueella päättyi kuitenkin siihen, että 16-vuotias poika kuoli jopa tunteja kestäneen väkivallan seurauksena.

– He ovat tulleet kyseisenä iltana 19:n maissa sairaala-alueelle. Jossakin vaiheessa väkivalta on alkanut ja kestänyt poliisin tietojen mukaan pari kolme tuntia, Forss sanoo.

Väkivalta on sisältänyt erilaisia nöyryyttäviä ja sadistisia elementtejä ja epäillyt ovat käyttäneet myös jonkinlaisia tekovälineitä.

Katso tutkinnanjohtaja Marko Forssin koko haastattelu illan Rikospaikassa klo 22.35 MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat