Mainos

Uutisvuoto tyrehtyy lopullisesti, viimeisessä jaksossa mukana MTV:n uutisankkuri Peter Nyman: "Se ohjelma määritteli minut tv-pärstänä"

Yli 20 vuotta tv-ruuduissa nähdyn ajankohtaisohjelma Uutisvuodon viimeinen jakso nähdään TV 1 -kanavalla lauantaina. Mukana on ohjelman ensimmäinen juontaja, MTV:n uutisankkuri Peter Nyman.

Katso yllä video, jossa Peter Nyman haastatteli Jari Tervoa omassa ohjelmassaan syksyllä 2016!

Helmikuussa 1998 eli 20 vuotta sitten aloittanut satiirinen ajankohtaisohjelma Uutisvuoto loppuu huomenna. Suomalaisen tv-viihteen pitkäikäisimpiin lukeutuvaa ohjelmaa on tehty lähes 700 jaksoa.

Lauantai-iltaisin Ylen TV1-kanavalla esitetyn Uutisvuodon viimeisessä jaksossa ovat vieraina ensimmäiset 12 vuotta ohjelmaa juontanut MTV:n nykyinen uutisankkuri Peter Nyman ja ohjelmassa toisena kapteenina 19 vuoden ajan nähty kirjailija Jari Tervo.

– Tässä on kieltämättä sellainen fiilis, että ympyrä sulkeutuu, viimeisen Uutisvuodon kuvauksista tavoitettu Nyman kommentoi.

– Kyllä sitä ihminen on pieni ja tunteellinen, onhan tässä vähän sellaista historian siipien havinaa. On vaikea sanoa tarkemmin, miltä tuntuu.

Uutisankkuri kuvailee fiilistään tunnelmien cocktailiksi.

– Tämä on samaan aikaan hauskaa, mutta silti haikeaa. Jotenkin tämä hetki tuntuu myös historialliselta. Sekalaiset tunnelmat.

Ennen Uutisvuotoa Peter Nyman juonsi MTV:llä Mediapeliä kolmen vuoden ajan. Ohjelmaa esitettiin arkipäivisin iltapäivän lopulla.

– Kyllä Uutisvuoto oli se ohjelma, joka määritteli minut niin sanotusti tv-pärstänä. Kaksitoista vuotta siinä meni ja olihan se hyvin leimaava rooli, Nyman muistelee.

– Onneksi sinä aikana sain tehdä kuitenkin myös muita tv- ja radiohommia sekä keikkaduuneja. Siinä sai ammatillista vaihtelua. Kaksitoista vuotta yhdessä show'ssa on kuitenkin hyvin pitkä aika.

Mikä on Peter Nymanin lämpimin muisto Uutisvuoto-vuosilta?

– Kyllä se liittyy ohjelman tekemiseen. Ihmisiin, joiden kanssa sitä tehtiin: tekijätiimiin, Jariin (Tervo), Tommyyn (vuonna 2010 kuollut runoilija Tommy Tabermann), Staniin (Saanila, Tabermannin toisena kapteenina korvannut koomikko), käsikirjoittajiin ja tuottajiin, Nyman pohtii.

– Se on kiva muisto, kun ohjelma alkoi menestyä ja sai palkintoja. Myös se, kun vieraina olivat presidentinvaaliehdokkaat, on jotain, mistä kertoa lastenlapsille sitten joskus. 

Uutisvuotoa on juontanut viime vuodet Baba Lybeck ja kapteeneina ovat toimineet vuoroin Petteri Ahomaa, Jani Halme, Anna Perho ja Katja Ståhl. Viimeinen Uutisvuoto nähdään Ylen TV1-kanavalla huomenna lauantaina 26. toukokuuta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.