Mainos

Uutissuomalainen: Syyttömänä vankilassa istuneille maksettiin ennätysmäärä hyvitystä – summaa kasvattivat Auerin jättikorvaukset

Syyttömästi vangituille tai tuomituille maksettiin viime vuonna kaikkien aikojen ennätyskorvaukset, kertoo Uutissuomalainen.

Valtiokonttori maksoi viime vuonna niin sanottuja koppikorvauksia yhteensä yli 2,6 miljoonaa euroa. Määrää kasvatti Ulvilan murhasta syytetylle ja vapautetulle Anneli Auerille maksettu noin puolen miljoonan euron korvaus. Auerille maksettiin korvausta 800 euroa jokaiselta vankeusvuorokaudelta.

Koppikorvauksien summa on yli puoli miljoonaa euroa suurempi kuin vuonna 2015. Toissa vuonna korvauksia maksettiin hieman yli 2,1 miljoonaa euroa. Tuolloin kokonaiskorvausmäärä ylitti ensimmäisen kerran kahden miljoonan euron rajan.

Uutissuomalaisen mukaan koppikorvausten rahamäärä on noussut vuosittain. Vielä 2010-luvun alussa korvauksia maksettiin miljoonasta puoleentoista miljoonaan euroon. Sitä ennen määrä oli alle miljoona.

Korvausten hakemusmäärä ei ole kuitenkaan viime vuosina juuri vaihdellut. Viime vuonna korvauksia haettiin 446 ja toissa vuonna 531 kappaletta.

Valtiokonttorin lakiasiainpäällikön Pekka Syrjäsen mukaan korvaussummien nousu johtuu lähinnä siitä, että vapaudenmenetysajat ovat joissakin tapauksissa pidentyneet ja siitä, että joukossa on ollut mukana muuta isompi korvaus.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.