Mainos

Uutissuomalainen: Suomalaisella sähköisellä reseptillä saa pian lääkkeitä myös Viron apteekeista

Ensi kesästä lähtien suomalainen sähköinen resepti toimii myös Virossa, kertoo Uutissuomalainen. Arviolta vuotta myöhemmin virolaisen sähköisen reseptin on määrä toimia puolestaan Suomessa.

Uudistusten taustalla on vuoden alussa alkanut EU-rahoitteinen Verkkojen Eurooppa -osahanke. Hanketta koordinoivan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan hankkeen on ajateltu hyödyttävän lähinnä matkailijoita.

–  Jos tietää, että lomamaasta saa lääkkeitä, voi jopa ajatella, ettei otakaan insuliinin kaltaista lämpöherkkää lääkettä kotimaasta mukaan, vaan ostaakin sen sieltä, sanoo projektipäällikkö Harri Nurmi THL:stä.

Tällä hetkellä suomalaislääkärien kirjoittamista resepteistä kelpaa muissa EU-maissa vain lääkemääräys ulkomailla ostoa varten. Jos sellaista ei ole mukana, on käytävä paikallisella lääkärillä.

Kesällä 2019 järjestelmään on liittymässä myös Ruotsi.

–  Ruotsi on samanlaisella aikataululla mukana kuin Suomi eli ensimmäisessä vaiheessa ruotsalaiset voivat mennä esimerkiksi Viroon ostamaan lääkkeitä ja toisessa vaiheessa muut voivat mennä Ruotsiin, Nurmi kertoo.

Avoin kysymys on, milloin suomalaiset voivat käyttää sähköistä reseptiä myös tänä syksynä hankkeeseen liittyneissä Portugalissa ja Kroatiassa.

–  Tekniset valmiudet eivät Kroatialla ja Portugalilla ole tällä hetkellä sillä tasolla, että voisimme sanoa aikataulua, kertoo tietohallintoneuvos Maritta Korhonen sosiaali- ja terveysministeriöstä (STM).

Korhosen mukaan tarkoitus on laajentaa hanketta sitä mukaa, kun tekniset valmiudet kehittyvät EU-maissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.