Mainos

Uutissuomalainen: Paperittomien terveydenhoito jakaa mielipiteitä – noin joka kolmas laajentaisi, joka toinen ei

Uutissuomalaisen Tietoykkösellä teettämästä USU-gallupista käy ilmi, että noin joka kolmas suomalainen olisi valmis laajentamaan paperittomien terveydenhoitoa koskemaan myös kiireetöntä hoitoa. 

Lähes joka toinen sanoo ei laajennukselle ja viidennellä ei ole asiaan kantaa. Kyselyssä naiset suhtautuivat asiaan myönteisemmin kuin miehet.

Gallupin mukaan myötämielisimmin paperittomien terveydenhoidon laajennukseen suhtautuvat vihreiden äänestäjät, joista jopa 63 prosenttia kannattaa laajentamista koko maassa. Myös vasemmistoliiton äänestäjistä yli puolet suhtautuu ajatukseen myönteisesti. SDP:n äänestäjissä on kahtiajakautuneisuutta.

– Tutkimuksen kautta on havaittu, että SDP:n sisällä on erimielisyyttä maahanmuuttoon liittyvistä kysymyksistä, Matti Välimäki Eduskuntatutkimuksen keskuksesta kommentoi Uutissuomalaiselle.

Nihkeimmin paperittomien terveydenhoitoa kannattavat perussuomalaisten äänestäjät. Heistä noin joka kymmenes voisi laajentaa terveydenhoitoa paperittomille. Myöskään keskustan ja kokoomuksen äänestäjät eivät suhtaudu paperittomien terveydenhoitoon erityisen myönteisesti.

Helsinki on ensimmäinen kaupunki Suomessa, joka on päättänyt tarjota paperittomille jonkin verran kiireetöntä hoitoa.

8:23

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.