Mainos

HS:n kysely: Eutanasian vastustajia entistä vähemmän – epävarmojen osuus kasvanut

Sekä eutanasian vastustajien että kannattajien määrä näyttäisi vähentyneen, kertoo Helsingin Sanomien teettämä kysely. Sen sijaan epävarmojen osuus on kasvanut.

Kyselyyn vastanneista kansalaisista 9 prosenttia ei hyväksyisi eutanasiaa, kun aiemmassa kyselyssä huhtikuussa kysymykseen vastasi kielteisesti 14 prosenttia vastaajista.

Kuolinavun parantumattomasti sairaille sallisi nyt 73 prosenttia suomalaista, kun keväällä vastaava luku oli 77 prosenttia.

Mielensä muuttaneet näyttäisivät siirtyneen niihin, jotka eivät osaa kertoa, kuinka asiassa tulisi toimia. Epävarmojen osuus on noussut 10 prosentista 18 prosenttiin.

11:00

Eläkeläiset, akateemisen tutkinnon suorittaneet ja itä- sekä pohjoissuomalaiset kannattavat eutanasiaa vähemmän kuin nuoremmat, peruskoulutetut ja pääkaupunkiseudulla asuvat.

Puoluekartalla ääripäissä ovat perussuomalaiset ja keskustalaiset. Perussuomalaisista kuolinavun sallisi yli 90 prosenttia, keskustalaisista vain 54 prosenttia.

Kantar TNS tiedusteli asiaa Helsingin Sanomien toimeksiannosta noin 1 100 suomalaiselta marraskuun loppupuolella. Haastatelluilta kysyttiin, pitäisikö parantumatonta, kuolemaan johtavaa tautia sairastavalla mielestänne olla oikeus kuolinapuun.

Tutkimuksen virhemarginaali on 2,9 prosenttiyksikköä suuntaansa.

​​​​​​​

2:37

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.