Uutissuomalainen: Kehysriiheen jopa 800 miljoonan euron lisälasku – "Aikamoinen paukku, siinä voi olla perstaskut aika tyhjänä"

Hallituksen talouspolitiikka sai piiskaa oppositiolta valtiopäivien avajaiskeskustelussa 2:12
Valtiopäivien avajaiskeskustelussa oppositio syytti hallitusta työllisyystoimien viivyttelystä ja huonosta talouspolitiikasta. Hallitus puolustautui sillä, että se haluaa valmistella päätökset huolella.

Hallituksen huhtikuiseen kehysriiheen on tulossa 700-800 miljoonan euron lisälasku, kertoo Uutissuomalainen. Uusi menoerä koostuu EU-tukien mahdollisista leikkauksista sekä Veikkauksen tuloutuksen pienenemisestä.

EU-komission esitys on leikkaamassa Suomen maataloustukia 310 miljoonalla eurolla ja aluekehitysvaroja 200 miljoonalla eurolla. Hallitusohjelmassa on sovittu, että menetykset kompensoidaan kansallisista varoista.

– Puoli miljardia on aikamoinen paukku. Mistä ne rahat napataan? Siinä voi olla perstaskut aika tyhjänä itse kullakin, suuren valiokunnan toinen varapuheenjohtaja Merja Kyllönen (vas.) kommentoi lisälaskua Uutissuomalaiselle. 

EU-maiden johtajat eivät päässeet helmikuussa sopuun EU:n rahoituskehyksistä (2021-2027). Vauraiden ja köyhempien maiden välillä vallitsi vahvoja erimielisyyksiä rahoituskehyksen koosta ja siitä, mihin rahaa pitäisi käyttää.

Suomi on EU:ssa nettomaksaja eli maksaa enemmän kuin saa tuloja.


Lue myös:

    Uusimmat