Uutissuomalainen: Hyvä tuulivuosi kasvattanut tuulivoiman tuotantoa lähes 30 prosentilla

Suomeen ei ole vuoden 2017 jälkeen rakennettu yhtään uutta tuulivoimalaa, mutta tuulivoiman tuotanto on silti yhden vuoden aikana kasvanut roimasti, kertoo Uutissuomalainen.

Energiateollisuuden tilastojen mukaan tuulivoimaa tuotettiin viime vuoden toukokuusta tämän vuoden toukokuuhun lähes 30 prosenttia enemmän kuin edellisellä vastaavalla jaksolla.

Jatkossa tuotantomäärät ovat kasvamassa entisestään, sillä Suomeen on nyt rakenteilla useita uusia tuulivoimaloita. Tuulivoimalle saa tuotantotukea, jos sen sähköntuotanto alkoi vuoden 2017 loppuun mennessä. Tuki ei enää ole kuitenkaan ole välttämätön edellytys kannattavalle tuotannolle.

–  Tuotantokustannukset ovat laskeneet niin voimakkaasti, että nyt on rakenteilla todella paljon tuulivoimaa ilman taloudellista tukea. Rakenteilla on tuulivoimaloita, jotka menestyivät kilpailutuksessa eli saavat valtiolta tukea, mutta myös niitä, jotka eivät tukea edes tarvitse, sanoi Tuulivoimayhdistyksen toimitusjohtaja Anna Mikkonen.

Suomen tuuliatlas -nettisivustolla todetaan, että ilmastonmuutoksen vaikutuksesta keskimääräinen tuulennopeus kasvaa Suomessa ”jonkin verran”. Toukokuussa päättynyt jakso on tuulivoima-alan toimijoiden arvioiden mukaan ollut edeltävää vastaavaa jaksoa tuulisempi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja