Video: Uusnatsit hyökänneet poliisia vastaan Göteborgissa – uusnatsijohtaja useiden kiinniotettujen joukossa

2:03

Pohjoismaisen vastarintaliikkeen kannattajat ovat hyökänneet Göteborgissa poliisia vastaan. Hyökkäys tapahtui poliisin estäessä uusnatsien kulkueen etenemisen Göteborgin kirjamessujen alueelle.

Pohjoismaisella vastarintaliikkeellä on lupa osoittaa mieltä tänään iltapäivällä Sten Sturegatanilla kello yhden ja kolmen välillä Ruotsin aikaa.

– Vastarintaliikkeen tarkoituksena oli kai kulkea kirjamessujen ohitse, mutta olemme järjestäneet heille toisen reitin, kertoo poliisin edustaja Peter Adlersson uutistoimisto TT:lle.

Liikkeellä on myös tuhansia vastamielenosoittajia Göteborgin Hedenissä.

Myös Suomesta matkustettu osoittamaan mieltä Ruotsissa

Ennen tämänpäiväistä mielenosoitusta poliisi pidätti kolme ihmistä ja otti kiinni useita. Mielenosoituksista on otettu kiinni kaksikymmentä ihmistä, poliisi kertoi.

Osa kiinni otetuista on ulkomaiden kansalaisia, kertoo Expressen. Osaa epäillään törkeän pahoinpitelyn valmistelusta.

Expressenin mukaan yksi kiinniotetuista on Pohjoismaisen vastarintaliikkeen johtaja Simon Lindberg. Lehden mukaan poliisi on saartanut uusnatsien marssijat tietylle alueelle.

Poliisi ei kuitenkaan kerro, ovatko kiinniotot tehty uusnatsien vai vastamielenosoittajien joukoista. Mielenosoitukseen on matkustanut ihmisiä myös Suomesta ja Tanskasta, kertoo Aftonbladet.

Pohjoismaisen vastarintaliikkeen Suomen osasto kannusti ihmisiä osallistumaan Göteborgin mielenosoitukseen viime viikolla verkkosivuillaan.

Paikalle tapahtumaa valvomaan on lähetetty muualta Ruotsista noin tuhannen poliisin lisävahvistus. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja