Mainos

Video: Wikileaks-Assangen pidätysmääräys Ruotsissa peruttu – syyttäjän tiedotustilaisuus

50:08

Ruotsissa on päätetty perua tietovuotaja Julian Assangen, 45, pidätysmääräys. Assange on pakoillut virkavaltaa Ecuadorin suurlähetystössä Lontoossa vuodesta 2012. Syyttäjä pitää aiheesta tiedotustilaisuuden kello 13 Suomen aikaa. MTV Uutiset näyttää tilaisuuden suorana yllä olevassa ikkunassa ja katsomo.fi-sivustolla

Assangea on epäilty Ruotsissa seksuaalirikoksista. Hän on kiistänyt syytökset. Aiemmin Assange on sanonut pelkäävänsä, että hänet luovutettaisiin Ruotsista edelleen Yhdysvaltoihin.

Assangen ruotsalainen asianajaja Per Samuelsson jätti viime kuussa vetoomuksen, jossa hän vaati pidätysmääräyksestä luopumista.

Samuelssonin mukaan Yhdysvaltain oikeusministerin Jeff Sessionsin huhtikuiset kommentit osoittavat, että Yhdysvallat haluaa pidättää Assangen. Sessions sanoi tuolloin, että Assangen kiinnisaaminen on tärkeää.

– Tämä osoittaa, että Yhdysvallat on valmis toimimaan. Siksi pyydämme, että pidätysmääräys perutaan, jotta Julian Assange voi lentää Ecuadoriin, missä hänellä on poliittinen turvapaikka, Samuelsson sanoi tuolloin.

Ecuador on vaatinut Ruotsia joko nostamaan syytteet Assangea vastaan tai luopumaan tutkinnasta.

Osa Assangen seksuaalirikosepäilyistä on jo vanhentunut, mutta raiskausepäily vanhenee vasta vuonna 2020. Väitetyt seksuaalirikokset tapahtuivat elokuussa 2010.

Syyttäjä pitää aiheesta tiedotustilaisuuden iltapäivällä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.