Uusista Volvoista paljastui ongelma, jonka vuoksi matka voi tyssätä kuin seinään

Tässä on Volvon ensimmäinen sähköauto 2:21
Muistatko vielä Volvon ensimmäisen sähköauton? Katso esittelyvideo!

Volvo kutsuu korjattavaksi uusia lataushybridejä bensatankeissa havaittujen ongelmien vuoksi, uutisoi ruotsalainen autolehti Vi Bilägare. Pahimmillaan matkanteko voi vian vuoksi loppua kuin seinään.

Volvon Recharge-lataushybridimalleissa S60, V60, S90, S90L sekä V90 polttoainesäiliö on valmistettu teräksen sijaan muovista, mikä voi aiheuttaa ongelmia ajon aikana.

Polttoainesäiliöt on valmistettu muovista, sillä näin autojen omapainoa saadaan laskettua. Ongelmana kuitenkin on, että polttoaine voi muovata muovisäiliötä vaikuttaen pinnankorkeuden mittariin ja kuskin saamaan tietoon polttoaineen määrästä.

Pahimmillaan seurauksena on, että autosta loppuu menovesi kesken matkan. Volvon tiedottaja kertoo Vi Bilägarelle, että kyseisten ajoneuvojen tankki saattaa olla lähes tyhjä, vaikka kojetaulun polttoainemittarin mukaan bensaa riittäisi vielä 150–250 kilometrin matkaan.

Autoilla ei tulisikaan lähteä yli 300 kilometrin matkoille yhdellä tankkauksella.

Omistajat kutsutaan korjaukseen

Vikamallien omistajia pyydetään viemään ajoneuvonsa korjattaviksi. Väliaikaisena ratkaisuna voi kokeilla säiliön ilmausta avaamalla polttoainesäiliön korkin auton ollessa sammutettuna.

Ilta-Sanomat kertoo, että Suomessa ongelmallisia autoja on yhteensä 129 kappaletta. Jälleenmyyjät ovat asiakkaisiin yhteydessä puhelimitse.

Lue lisää auto-aiheista.

Suomalainen Varjo auttaa Volvoa kehittämään parempia autoja 2:55
Katso, miten suomalainen Varjo auttaa Volvoa kehittämään parempia autoja.

Lue myös:

    Uusimmat