Windows-päivityksellä vakavia seurauksia – koneita täydellisessä jumissa

Jos satut omistamaan Surface Pro 3:n, Surface Pro 4:n tai Surface Bookin, on luvassa sekä hyviä että huonoja uutisia. Hyvänä uutisena Microsoft on alkanut jakamaan ensitestaajilleen uutta Windows 10:n 14279-versiota. Huonona uutisina kyseinen esi-versio on ajanut ison osan Surface-koneista pahasti jumiin.

Monet päivityksen ladanneet käyttäjät ovat valittaneet koneiden lakanneen rekisteröimästä kosketusnäytön komentoja ja samalla myös Type Cover —näppäimistöt ovat menneet käyttökelvottomiksi. Perinteiset Ctrl+Alt+Del-komennot eivät ole asiaan auttaneet, ja paras keino on ollut joko yrittää pakkosammuttaa kone virtapainiketta pohjassa pitämällä tai yksinkertaisesti odottaa akun loppumista. Surface-koneissa akku ei ole erikseen irrotettavissa.

Microsoft itse kommentoi ongelmaa blogissaan seuraavasti:

– Tutkimme ongelmia, joissa osa Surface Pro 3-, Surface Pro 4- ja Surface Book —laitteista on kokenut jäätymistä tai jumittumista ja kaikki komentotavat, kuten näppäimistö/ohjauslevy ja kosketusnäyttö, eivät toimi. Ongelman kiertämiseksi virtapainiketta on pidettävä pohjassa, jolloin laite pakotetaan uudelleenkäynnistymään.

Koska ongelma on Microsoftin tiedossa, voidaan ongelmaan odottaa ratkaisua ennen päivityksen laajempaan levitystä. Suomalaisten kannalta viivästyksestä ei liene suurta haittaa, sillä päivityksen pääasiallinen tarkoitus on parantaa Cortanan toimintaa laajentamalla muun muassa portugalin, espanjan ja ranskan kielitukea.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja