Uusien ulkovartiolaivojen rakentaminen alkoi – tältä ne näyttävät

Rajavartiolaitoksen uusien ulkovartiolaivojen rakentaminen on alkanut. Hankkeella korvataan vanhentuvat ulkovartiolaivat kahdella Turva-luokan ulkovartiolaivalla. Rajavartiolaitoksella on ennestään käytössään myös vuonna 2014 käyttöön otettu vartiolaiva Turva.

Uusista laivoista ensimmäisen on määrä valmistua vuonna 2025. Toinen laivoista valmistuu 2026 aikana. Uudet laivat tulevat olemaan käytössä 2050-luvulle saakka.

Rajavartiolaitos valitsi 2021 järjestetyssä tarjouskilpailussa toimittajaksi Meyer Turku Oy:n, joka vastaa laivojen rakennuttamisesta Puolassa ja Uudessakaupungissa.

Ensimmäisen laivan rakennustyöt ovat nyt alkaneet. Juhlallinen teräksenleikkuutilaisuus pidettiin tänään Puolan Gdanskissa.

Rajavartiolaitoksen mukaan nyt rakenteilla olevissa laivoissa suorituskyky paranee merkittävästi poistuviin laivoihin verrattuna. 

Rajavartiolaitoksen ulkovartiolaivat ovat merellä noin 330 vuorokautta vuodessa. Rajavartiolaitoksella on tällä hetkellä käytössään kolme ulkovartiolaivaa, joista 2014 käyttöön otettu vartiolaiva Turva on nykyaikainen.

Kahdesta vanhasta ulkovartiolaivasta valmistaudutaan luopumaan siinä vaiheessa, kun uudet laivat otetaan käyttöön. 

Rajavartiolaitoksen mukaan uudet laivat vastaavat turvallisuusympäristön muutokseen ja ovat samalla vähäpäästöisiä ja energiatehokkaita.

– Vakavien ympäristöonnettomuuksien hallinnan valmius on kaikilla aluksilla välitön ja kokonaisöljynkeräyskapasiteetti noin kaksinkertaistuu nykyisestä, tiedotteessa kerrotaan.

Jykevä näky Helsingin Kauppatorilla: Vartiolaiva Turva valvoo Zelenskyin vierailua 1:13
Katso myös: Vartiolaiva Turva valvoi Zelenskyin vierailua Helsingissä.

Lue myös:

    Uusimmat