Uusia syytteitä: Mika Moring kaappasi toisenkin naisen Helsingistä 250 kilometrin päähän Juvalle viime vuonna

Väkivalta- ja seksuaalirikoksista syytetty Mika Moring, 51, vei toisenkin naisen vastoin tämän tahtoa Helsingistä Juvalle. Tieto ilmenee syytteestä, joka tuli julkiseksi keskiviikkona.

Helsingin käräjäoikeus käsitteli asian suljetuin ovin tiistaina.

Syyttäjä vaatii Moringille näiltä osin rangaistusta törkeästä vapaudenriistosta ja pahoinpitelystä. Haastehakemuksen mukaan nainen oli noussut Moringin kyytiin viime marraskuussa Helsingissä.

Tarkoitus oli ollut ajella muutama tunti. Nainen oli kertonut Moringille, että hänen pitäisi olla seuraavana aamuna korvaushoitopoliklinikalla Helsingissä.

Syyttäjän mukaan Moring oli kuitenkin kuljettanut naisen vastoin tämän tahtoa 250 kilometrin päähän Juvalle. osapuolet olivat oleskelleet siellä Moringin autossa, joka oli pysäköity metsätien varteen.

nainen oli saanut voimakkaita ja kivuliaita vieroitusoireita ja pyytänyt Moringin viemään hänet päivystykseen tai juna-asemalle. Moring ei kuitenkaan ollut suostunut tähän.

Lopulta Moring oli kolmen vuorokauden kuluttua ajanut takaisin Helsinkiin. 

Matkalla hän oli syyttäjän mukaan hakannut naista ajon aikana useita kertoja nyrkillä päähän.

Henkirikosepäilyt esitutkinnassa

Moringia syytetään tähän vyyhtiin liittyen useista raiskauksista, pahoinpitelyistä sekä perusmuotoisista ja törkeistä vapaudenriistoista. Asianomistajina eli epäiltyinä uhreina on yhteensä seitsemän naista.

Moring kiistää kaikki syytteet.

Juttuvyyhti on käsitelty kahta perusmuotoista pahoinpitelyä lukuun ottamatta suljetuin ovin. Helsingin käräjäoikeus antaa asiasta ratkaisunsa 22. toukokuuta.

Moringia epäillään myös kahden kadonneeksi ilmoitetun naisen taposta, mutta tämä oikeudenkäynti ei koske näitä epäilyä. Henkirikosepäilyt ovat vasta poliisin esitutkinnassa.

Lue myös:

    Uusimmat