Sarjasaalistajaksi epäillyn Mika Moringin karmeiden rikosten yksityiskohdat julki – syyte: Piti vankina kolmea naista päivätolkulla

Murharyhmän käsittelyssä sarjasaalistajaksi kutsutun Mika Moringin rikosepäilyt 9:56
Murharyhmä pui taannoin Mika Moringin rikosepäilyjä – katso video.

Sarjasaalistajaksi epäillyn Mika Moringin syytteet tulivat torstaina julkisiksi. Syytteiden yksityiskohdat ovat olleet tähän saakka salattuja, sillä Helsingin käräjäoikeus on käsitellyt rikosvyyhtiä pääasiassa suljetuin ovin uhrien yksityisyyden suojaamiseksi.

MTV Uutiset seurasi rikosvyyhdin ensimmäistä käsittelypäivää paikan päällä, kun oikeus käsitteli julkisesti kahteen naiseen kohdistuneita pahoinpitelyjä. Kaikki torstaina julki tulleet syytteet on käsitelty suljetuin ovin.

Mika Moringia, 51, syytetään raiskauksista, pahoinpitelyistä sekä perusmuotoisista ja törkeistä vapaudenriistoista. Asianomistajia eli epäiltyjä uhreja on yhteensä seitsemän.

Alla Moringin tekemäksi epäiltyjä rikoksia avataan ensi kertaa yksityiskohtaisemmin. Teot on kuvattu aikajärjestyksessä vahimmasta uusimpaan.

Kaksi raiskausta

Loppuvuodesta 2017 nainen nukkui Moringin kanssa samassa sängyssä, kun heräsi siihen, että Moring työnsi dildon hänen sisäänsä. Kun nainen ei suostunut seksiin hänen kanssaan, mies heitti hänet väkivaltaisesti lattialle.

Syyttäjän mukaan mies myös raiskasi saman naisen toisessa tilanteessa, kun tämä katseli televisiota sohvalla.

Näiltä osin syyttäjä vaatii Moringille rangaistusta kahdesta raiskauksesta.

Törkeä vapaudenriisto ja väkivaltaa

Syyttäjän mukaan Moring piti naista vankina asunnossaan kolmen päivän ajan joulukuussa 2021. Nainen oli noussut vapaaehtoisesti Moringin auton kyytiin ja mennyt tämän asunnolle, josta ei sitten päässytkään poistumaan.

Syyttäjän mukaan nainen ei uskaltanut pyytää apua. Nainen yritti useita kertoja poistua asunnosta, mutta Moring esti sen väkivaltaisesti.

Yhdellä kerralla hän pakotti naisen istumaan vaatteet päällä wc-istuimelle ja virtsasi tämän päälle. Toisella kerralla hän löi naista avokämmenellä kasvoihin.

Syyttäjän mukaan mies raiskasi naisen useita kertoja asunnolla. Lopulta mies kuljetti naisen autolla takaisin tämän asuntolaan, mutta raiskasi tämän viellä autossa.

Syyttäjä vaatii Moringille näiltä osin rangaistusta törkeästä vapaudenriistosta, kahdesta raiskauksesta ja yhdestä pahoinpitelystä.

Törkeä vapaudenriisto

Syyttäjän mukaan Moring poimi tammikuussa 2022 naisen kyytiin Helsingin Kalliosta ja lupasi kuljettaa hänet muutaman kilometrin päähän naisen kaverille. Päihtynyt nainen sammui autoon ja heräsi yli 250 kilometrin päästä Juvalta.

Moring oli vuokrannut Juvalta etukäteen mökin. Nainen pyysi miestä viemään hänet juna-asemalle, mutta mies ei suostunut tähän.

Moring ei myöskään suostunut lainaamaan naiselle puhelinta.

Syyttäjän mukaan mies pahoinpiteli naisen kaatamalla tämän maahan. Mökissä Moring vaati naiselta seksiä, mihin nainen ei suostunut.

Hän kertoi, ettei tuntenut ennalta Moringia ja pelkäsi tätä. Lopulta Moring raiskasi hänet. Vapaudenriisto kesti kolme vuorokautta.

Syyttäjä vaatii Moringille näiltä osin rangaistusta törkeästä vapaudenriistosta, pahoinpitelystä ja raiskauksesta.

Vapaudenriisto ja raiskaus

Syyttäjä uskoo, että Moring syyllistyi vapaudenriistoon ja raiskaukseen Sipoossa ja Lopella marraskuussa 2022. Teko kesti noin kaksi vuorokautta.

Syyttäjän mukaan Moring tarjosi eräälle helsinkiläiselle naiselle autokyytiä. Moring kuljetti päihtyneen naisen Sipoon kautta Lopelle, jossa nainen pyysi päästä takaisin kotiinsa Helsinkiin.

Syyttäjän mukaan Moring ei suostunut naisen pyyntöihin, eikä päihtynyt nainen enimmäkseen tiennyt missä oli.

Syyttäjän mukaan nainen ei uskaltanut pyytää apua, koska pelkäsi Moringia tämän väkivaltaisen käytöksen ja uhkailun takia.

Matkan aikana Moring pakotti naisen sukupuoliyhteyteen kanssaan ainakin viisi kertaa. Hän repi naisen autosta ulos ja heitti ojaan uhaten jättää hänet pakkaseen paleltumaan.

Syyttäjän mukaan Moring raiskasi naisen useaan kertaan autossaan syrjäisellä metsätiellä. Raiskatessaan Moring repi naisen vaatteita ja heitteli häntä eri asentoihin.

Naisella ei ollut puhelinta, jolla olisi voinut soittaa apua.

Oikeudenkäynti jatkuu tiistaina

Oikeudenkäynti Moringia vastaan jatkuu vapun jälkeen tiistaina. Istuntopäivä on julkinen.

Helsingin käräjäoikeus antaa ratkaisunsa rikosvyyhdistä myöhemmin.

Moringia epäillään myös kahden kadonneeksi ilmoitetun naisen taposta, mutta tämä oikeudenkäynti ei koske näitä epäilyjä.

Moring on tällä hetkellä vangittuna.

Lue myös:

    Uusimmat