Uusi tabletti ostoslistalla? Näin Samsungin uutuus pesee iPad Pron

Samsung esitteli viime viikolla Barcelonan mobiilimessuilla uuden Galaxy Tab S3 -tabletin.

Laite haastaa markkinoilla etenkin Applen iPad Pron. Samsungin julkistus on mielenkiintoinen siksikin, että etenkin Android-tablettien markkinoilla on ollut jo jonkin aikaa hiljaista. Syynä tähän on laitteiden vähentynyt myynti.

Samsung näyttää kuitenkin edelleen uskovan tablettien vetovoimaan. Tab S3 on teknisesti markkinoiden kärkeä ja päihittää iPadin monessa mielessä. Samalla se nousee Android-tablettien ehdottomaan kärkijoukkoon.

Ensimmäinen HDR-näyttö

Tab S3:n 9,7-tuumainen näyttö tukee HDR-teknologiaa. Toisin sanoen se on ensimmäinen HDR-valmis tabletti. HDR mahdollistaa paremman katseluelämyksen niissä elokuvissa, jotka on kuvattu HDR-tekniikalla. Eron "tavalliseen" teräväpiirtokuvaan huomaa etenkin kirkkaissa kohtauksissa, joissa HDR tuo kuvaan selvästi enemmän valoa. HDR-materiaalia on tarjolla vielä niukasti, mutta esimerkiksi Netflix kasvattaa sen määrää jatkuvasti. Samsung ei ole kuitenkaan vielä kertonut, mitä HDR-standardia Tab S3 tukee.

Tab S3:n Super AMOLED -näyttö päihittää iPadin myös värikylläisyydessä ja kontrastissa. Samsung on aina ollut erityisen vahva näyttöteknologiassa eikä valmistaja petä tälläkään kertaa.

Parempaa äänenlaatua

Tab S3 on varustettu neljällä kaiuttimella samoin kuin iPad Pro. Smasungin tabletin juju piilee siinä, että laite säätää äänenvoimakkuuden näytön suunnan mukaan. Esimerkiksi elokuvaa katsellessa puhe kuuluu voimakkaammin kahdesta yläreunan kaiuttimesta, vaikka tabletti olisi käännetty pystyasentoon. Tässäkin mielessä Tab S3 näyttää soveltuvan erinomaisesti viihdekäyttöön kuten elokuvien katseluun.

Kynä kuuluu hintaan

Samsung on sisällyttänyt stylus-kynän Tab S3:n hintaan. Applen iPad Prossa käyttäjä joutuu maksamaan kynästä lisähinnan.

Kynä ei ole välttämätön kumppani tabletin käytössä mutta pienen totuttelun jälkeen se jopa nopeuttaa työntekoa.

Samsung Galaxy Tab S3:n WiFi-version hinta Suomessa on 699 euroa. 4G LTE -versio maksaa 799 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja