Uusi lapsen raiskausmurha kuohuttaa Intiassa – maanlaajuinen suuttumus päättäjiä kohtaan kasvaa

Intiassa mielenosoittajat ovat protestoineet laajasti viikonloppuna virkamiehiä ja päättäjiä vastaan. Protesteissa maan johtoa syytetään siitä, ettei se ole pystynyt lisäämään naisten ja lasten turvallisuutta ja toimimaan heidän oikeuksiensa hyväksi.

Samaan aikaan uudet rikostapaukset ovat järkyttäneet kansalaisia. Vain päiviä sen jälkeen, kun teini-ikäiseen kohdistuneessa raiskaustapauksessa oli tehty pidätys – yhdeksi tekijäksi epäillään paikallista virkamiestä –, tuli julkisuuteen tieto alkukuussa tapahtuneesta raiskausmurhasta.

Gujaratin maakunnassa, Suratin kaupungista löytyi nuoren tytön ruumis 6. huhtikuuta. Tytön, jonka iäksi arvioidaan 11-vuotta, ruumis löytyi maantien laidasta. Kuolemansyyntutkinnassa selvisi, että tyttö oli raiskattu sekä kuristettu. Hänestä löytyi 86 eritasoista vammaa, joista osan arvellaan tulleen jo aiemmin.

Tytön henkilöllisyydestä ei ole vielä tietoa. Viranomaiset etsivät parhaillaan lapsen sukulaisia. 

Tämän lisäksi myös tammikuussa tapahtunut 8-vuotiaan tytön sieppaus ja joukkoraiskaus on aiheuttanut suurta vihaa ja vaatimuksia päättäjien suuntaan. Tänään mielenosoituksia on järjestetty ympäri maata, ja niihin on osallistunut joukko tunnettuja Bollywood-tähtiä. 

YK on ilmaissut niin ikään syvän huolensa naisiin ja lapsiin kohdistuvasta väkivallasta. 

Intiassa rekisteröidään kymmeniä tuhansia raiskauksia vuosittain. Esimerkiksi vuonna 2016 luku oli 40 000. Asiantuntijat muistuttavat, että tuhansia tapauksia jää tämän lisäksi ilmoittamatta eteenpäin. 

Lue myös:

    Uusimmat